Naar agenda

Workshop Vietnamees koken, verder op ontdekking

  • Cursus met open sessies
  • 18+
Koop tickets

Praktisch

Waar

kookstudio Dishcover
Tervuursesteenweg 3 C
3001 Heverlee (Leuven)

Wanneer
tot
Prijs

€ 72

Reservatie
Beschrijving

De Vietnamese keuken is een heerlijke en gezonde keuken, beroemd om zijn perfecte balans van smaken en texturen. In elk gerecht proef je een harmonieuze mix van krokant en zacht, warm en koud, pittig en mild.

Tijdens mijn culinaire reis doorheen Vietnam, van Hoi An naar de keizerlijke stad Huế, van Ninh Binh naar Hanoi, Sapa en Halong Bay, ontdekte ik...

De Vietnamese keuken is een heerlijke en gezonde keuken, beroemd om zijn perfecte balans van smaken en texturen. In elk gerecht proef je een harmonieuze mix van krokant en zacht, warm en koud, pittig en mild.

Tijdens mijn culinaire reis doorheen Vietnam, van Hoi An naar de keizerlijke stad Huế, van Ninh Binh naar Hanoi, Sapa en Halong Bay, ontdekte ik de rijke smaken van de Vietnamese keuken. Kookworkshops, lokale markten en heerlijk streetfood brachten me dichter bij authentieke gerechten zoals Bánh Bèo, Bún Bò Huế, Bò Lá Lốt en Cá Nướng. Wat ik tijdens deze reis geleerd heb, deel ik graag in deze nieuwe workshop Vietnamees koken, verder op ontdekking.

Op het menu staan o.a.

  • Nem Lụi: gegrilde satéspiesjes met verse kruiden en rijstpapier.
  • Bánh Bèo: gestoomde rijstcakejes met garnalen en kruiden.
  • Bánh Khoái: crispy hartige pannenkoekjes
  • Bún Bò Huế: een typische noedelsoep met rundvlees uit de stad Huế.
  • Gỏi Cuốn: Verse lenterolletjes gevuld met een mix van verse kruiden, groenten en garnalen.
  • Bò Lá Lốt: gegrilde biefrolletjes gewikkeld in wilde betelbladeren.
  • Cá Nướng: Gegrilde vis gemarineerd in traditionele Vietnamese kruiden.
  • Bún Chả: Gegrilde varkensvleesballetjes geserveerd met rijstnoedels en verse kruiden.
  • Nem Rán: krokant gebakken springrolls
  • Nom Đu Đủ: een frisse en pittige salade van groene papaja, pinda’s en verse kruiden.
  • Cà Phê Trứng: Romige en zoete koffie bereid met eigeel, een unieke delicatesse uit Hanoi.

Ontdek deze en vele andere gerechten tijdens deze workshop en geniet van een smaakvolle reis door culinair Vietnam.

Organisator

Andere activiteiten van deze organisator

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.