Workshop streetfood
- Cursus met open sessies
- 18+
Praktisch
- Waar
-
kookstudio Dishcover
Tervuursesteenweg 3 C
3001 Heverlee (Leuven) - Wanneer
- Prijs
-
€ 72
- Reservatie
-
- Reserveer via 0478269715
- Reserveer via info@dishcover.be
- Beschrijving
-
Streetfood is over de hele wereld een begrip. Je gaat meteen watertanden als de heerlijke geurenvan de eetstalletjes zich verspreiden over straten en pleinen. Het is de beste manier om de lokalekeuken te ontdekken.Homemade streetfood brengt bij elke hap die mooie vakantieherinneringen weer tot leven. Tijdensdeze workshop maak je verschillende streetfood gerechten klaar die ik zelf proefde tijdens mijnculinaire reizen....
Streetfood is over de hele wereld een begrip. Je gaat meteen watertanden als de heerlijke geurenvan de eetstalletjes zich verspreiden over straten en pleinen. Het is de beste manier om de lokalekeuken te ontdekken.Homemade streetfood brengt bij elke hap die mooie vakantieherinneringen weer tot leven. Tijdensdeze workshop maak je verschillende streetfood gerechten klaar die ik zelf proefde tijdens mijnculinaire reizen. Gerechtjes op een stokje, in een puntzak of uit het vuistje.Dit staat o.a. op het menu:Bánh mì, de iconische Vietnamese baguette met sticky gehaktballetjes en een overvloed aan versekruidenKumpir zoals je die kan eten aan de kraampjes in Istanbul. Het is een rijkelijk gevulde aardappel metboter, kaas en toppings die je zelf kan kiezen.Smørrebrød precies zoals ik het zelf heb geleerd tijdens een ‘hyggelige’ kookworkshop in hetbruisende Kopenhagen. Smørrebrød is een traditioneel Deens gerecht dat bestaat uit roggebroodbelegd met vis, vlees of kaas, gepekelde groenten en lekkere kruiden.Tomatenbeignets met dillesaus, een populair hapje uit Santorini.Kibbeh, de typische balletjes uit de keuken van de Levant, gemaakt van bulgur en gehakt.Daarnaast kan je proeven van Braziliaanse Pão de Queijo, Martabak Telor uit Indonesië of eenlekkere Mexicaanse taco.Zoetjes ontbreken ook niet. We maken typische Belgische smoutebollen met heel veel bloemsuikeren Spaanse churros met heel veel chocolade.Kook je mee de wereld rond?
- Organisator
-
- kookstudio Dishcover
- info@dishcover.be
Andere activiteiten van deze organisator
-
20 september 2024
Sushi workshop. Leer zelf je eigen sushi rollen.
-
5 oktober 2024
Workshop Marokkaans koken
-
11 oktober 2024
Workshop Libanees koken alla Ottolenghi
-
12 oktober 2024
Workshop Vietnamees koken, verder op ontdekking
-
25 oktober 2024
Workshop Japans koken, de klassiekers
-
8 november 2024
Workshop curries uit de hele wereld
-
23 november 2024
Workshop feestelijke aperitiefhapjes
-
1 december 2024
Workshop High Tea alla Hyacinth Bucket
-
7 december 2024
Workshop feestelijk koken