Wat mag je in juni niet missen? Ontdek 5 UiT-tips voor volop plezier.

Geniet van een middag aan de Olevodroom, een van de vele gratis concerten of een interessante tentoonstelling. Juni is ook de maand voor boekvoorstellingen, dus misschien vind je wel een geweldig vakantieboek.

Door
UiT in Leuven
6 juni 2024

TIP 1: Olevodroom

De velodroom in de Brusselsestraat is nu de Olevodroom, een prachtig kunstwerk van Leuvenaars Jozef Wouters en Menno Vandevelde. Je kan er nog steeds genieten van cultuur, muziek, sport, spel en vooral heel veel plezier.

Elke woensdagnamiddag tot 26 juni is er een kinderprogramma.

TIP 2: Gratis concerten

Leuven heeft een uitgebreid programma klassieke concerten, veel daarvan zijn gratis. Perfect om even te ontspannen en te genieten van prachtige muziek.

TIP 3: Leuven boert

Het Ladeuzeplein wordt een boerenmarkt met leuke en leerzame activiteiten voor iedereen. Ontdek alles over de ‘korte keten’ en de lekkerste streekproducten.

TIP 4: Tentoonstellingen

Tentoonstellingen mogen niet ontbreken in het lijstje. Onze selectie gaat van historische en maatschappelijke thema’s zoals stemrecht of eetgewoonten, maar ook hedendaagse kunstenaars krijgen een plekje. Vele expo’s zijn gratis.

TIP 5: Boekentips

Leuvenaars houden duidelijk van boeken. Bezoek de boekenverkoop in de Bib Leuven en koop een boek aan € 1 per stuk. In ruil voor 5 UiTPAS-punten krijg je een gratis exemplaar. En wat denk je van Lannoo's boekenmarkt in HAL 5? Of ga naar een lezing of een boekvoorstelling en ontdek misschien wel jouw volgende favoriete vakantieboek.

Meer boekentips vind je op Leuven Leest.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.