Inspiratie nodig voor een toffe uitstap in Leuven? Lees onze 7 tips.

Benieuwd naar wat je in Leuven kan doen? Wij hebben 7 geweldige tips op een rijtje gezet! Of je nu zin hebt in festivals, concerten, klassieke muziek, shoppen of sportevenementen: Leuven heeft het allemaal. In mei en juni is er geen tijd om stil te zitten, want de stad barst weer van de activiteiten. Ontdek wat Leuven allemaal te bieden heeft!

Door
UiT in Leuven
23 mei 2024

TIP 1: Kleine festivals

De kleine festivals in Leuven hebben een unieke sfeer en zijn enorm geliefd. Kom dansen op het Folkbal, steun een goed doel en geniet van hip-hop en capoeira op 'Erat Takes Over' aan de Olevodroom of ontdek de Nepalese keuken op het Nepalees Food Festival.

TIP 2: Leve je buren

Op 31 mei vieren we in Leuven de Dag van de Buren. Doet jouw ook straat ook mee? Hou zeker onze UiT-agenda in de gaten voor grotere wijk- en buurtfeesten. Op 25 mei is er een feest op de Keizerberg met een rommelmarkt.

TIP 3: STUK Feest

Vlak voor de examens en aan het einde van het culturele seizoen organiseert kunstencentrum STUK altijd een groot eindfeest. Heerlijk feesten tot in de vroege uurtjes.

TIP 4: Taptoe

Welkom op de internationale militaire taptoe op het Ladeuzeplein. Meer dan 200 professionele muzikanten treden op. De zitplaatsen zijn uitverkocht, maar de staanplaatsen zijn vrij toegankelijk.

TIP 5: Opera en klassieke muziek

Leuven heeft een uitgebreid programma aan klassieke concerten en soms ook een opera. Ontdek bijzondere locaties zoals de Sint-Antoniuskapel of de Abdij van Keizersberg, of geniet van een wandelconcert met picknick in het provinciedomein.

TIP 6: Zo veel te doen in HAL 5

Ken je HAL 5 al? Deze gezellige plek achter het station heeft een erg leuk programma: van een plantenbeurs tot een weggeefmarkt en een tweedehands kinderkledingmarkt. En niet te vergeten, een echte volkskeuken.

TIP 7: Sporten of Supporteren

Voor de sportievelingen en supporters zijn er ook geweldige opties. Bezoek gratis het BK zwemmen in Sportoase of volg een skatesessie voor meisjes in Stelplaats. Voor het skaten is inschrijven niet verplicht, maar wel handig via de gratis app Spond.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.