Workshop ‘Koken met de seizoenen’
- Lessenreeks
Praktisch
- Waar
-
LDC Ter Vlierbeke
Rustoordlaan 3
3010 Kessel-Lo - Wanneer
- Prijs
-
€ 25
Basistarief: € 25
Reductieprijs - 20.00: € 20
Plusprijs - 30.00: € 30
- Reservatie
-
- Reserveer via 016 52 59 00
- Reserveer via info@avansa-oostbrabant.be
- Beschrijving
-
Laat je meenemen in een workshop die veel meer is dan koken alleen. Het is een ode aan eenvoud, het ritme van de seizoenen, de schoonheid van lokale ingrediënten en de verhalen die ze vertellen. Tijdens deze workshop leert Miranda je koken vanuit gevoel, geur, kleur en textuur. Vanuit het besef dat alles wat je nodig hebt, misschien wel net...
Laat je meenemen in een workshop die veel meer is dan koken alleen. Het is een ode aan eenvoud, het ritme van de seizoenen, de schoonheid van lokale ingrediënten en de verhalen die ze vertellen. Tijdens deze workshop leert Miranda je koken vanuit gevoel, geur, kleur en textuur. Vanuit het besef dat alles wat je nodig hebt, misschien wel net buiten je deur groeit.
Leer met seizoensgebonden ingrediënten een bord vol smaak én voeding bereiden Al meer dan 18 jaar dompelt Miranda zich onder in de rijke Italiaanse cultuur en keuken bij De Zuiderse Fijnproever. Wat begon in haar knusse huiskameratelier groeide uit tot een levenslange passie. Italië zit in haar vingers, haar pollepel en haar manier van vertellen. Denk aan olijven plukken onder de warme zon, zien hoe vloeibaar goud uit de pers stroomt, druiven oogsten op glooiende hellingen, de eerste slok nieuwe wijn in een charmant wijnhuis.
Maar ook hier, dicht bij huis, weet Miranda je te verrassen. Ze werkt het liefst met ingrediënten van dichtbij: vers, eerlijk, met een verhaal. Tijdens de workshop laat ze je proeven van kleine, authentieke gerechtjes die smaken naar écht. Naar puur. Naar toen én nu.
Het menu is nog een verrassing, maar we maken samen: Soep Hoofdgerecht Dessert Wat beleef je tijdens deze workshop? Je ontdekt hoe je met eenvoudige, seizoensgebonden ingrediënten een bord vol smaak en voeding maakt Je leert hoe je lokaal kunt koken zonder in te boeten op verfijning of genot Je proeft, lacht, deelt, en keert huiswaarts met een hart dat net zo gevuld is als je bordOrganised by Avansa Oost-Brabant, Curieus Vlaams-Brabant, De Zuiderse Fijnproever, LDC Ter VlierbekeActivity Members: Miranda Muto - More info
- http://www.avansa-oostbrabant.be
- Organisator
-
- Avansa Oost-Brabant
- info@avansa-oostbrabant.be
- 016 52 59 00
Andere activiteiten van deze organisator
-
12 mei 2025
Mycorrhiza en ondergrondse relaties tussen planten
-
20 mei 2025
Onderstammen gebruiken om te enten
-
24 mei 2025
Tutti Veggi
-
28 mei 2025
Wildplukwandeling
-
29 mei 2025
Nomadics
-
10 juni 2025
Kruidlaag en planten combineren in gildes
-
22 juni 2025
Bomen in de stad: Leuven herontdekt
-
23 juni 2025
Een waterplan voor je terrein