Met je puber over donorconceptie praten
- Lezing of congres
- 18+
Praktisch
- Waar
-
SpeelOdroom
Ravenstraat 69
3000 Leuven - Wanneer
- Prijs
-
€ 20
Kansentarief met UiTPAS: € 4
- Beschrijving
-
Door onvruchtbaarheid, een erfelijke overdraagbare aandoening, de afwezigheid van een partner, ... heb je een gezin gevormd met de hulp van een (eicel-, zaadcel, embryo)donor. Intussen is je kind misschien al in de puberleeftijd gekomen en ben je daarover nog nooit eerder het gesprek aangegaan. De puberteit is een uitdagende periode; emoties kunnen erg wisselen en communicatie loopt soms stroef....
Door onvruchtbaarheid, een erfelijke overdraagbare aandoening, de afwezigheid van een partner, ... heb je een gezin gevormd met de hulp van een (eicel-, zaadcel, embryo)donor. Intussen is je kind misschien al in de puberleeftijd gekomen en ben je daarover nog nooit eerder het gesprek aangegaan. De puberteit is een uitdagende periode; emoties kunnen erg wisselen en communicatie loopt soms stroef. Het is de periode waarin jongeren bezig zijn met wie ze zijn (hun identiteit) en waarin ze meer begrijpen over genetica en afstamming. Vragen over de donor zijn dan ook heel normaal, maar vaak niet makkelijk.
Gaat erover praten de band tussen jou en je tiener veranderen? Hoe ga je om met vragen over de donor? Welke reacties, vragen mag je van je puber verwachten? Ga je vragen krijgen over identiteit en genen? Als je tiener hierover met vrienden zou willen praten, welk advies kan je dan meegeven?
Praat je erover met anderen? Waarom wel of waarom niet?
Tijdens de infoavond komen dit soort vragen op een interactieve manier aan bod en krijg je tips om hiermee om te gaan.
Organisatie: Donae, in samenwerking met Huis van het Kind Leuven.
- Organisator
-
- Huis van het Kind Leuven
- info@huisvanhetkindleuven.be
- 016 27 24 90