6 UiT-tips voor een frisse start in 2024

De feestdagen zijn voorbij. Januari is hier en het is tijd om onze goede voornemens voor 2024 in de praktijk te brengen. Laat je niet tegenhouden door het winterse weer. Het is het perfecte moment om eropuit te trekken met je gezin, familie of vrienden en te genieten van wat Leuven te bieden heeft. Of je nu meer aan cultuur wilt doen, vaker wilt bewegen, of gewoon op zoek bent naar wat plezier: onze UiT-tips hebben voor elk wat wils.

Door
UiT in Leuven
12 januari 2024

TIP 1: duik in de filmzaal

Een klassieker voor de winterperiode, maar altijd een succes. Zak lekker weg in de zetel, lichten uit en geniet van het beste wat Cinema ZED te bieden heeft.

Bekijk het aanbod van Cinema ZED

TIP 2: ravotten, ravotten en nog eens ravotten

Zit niet binnen met de kinderen! Ontdek de vele speeltuinen die Leuven rijk is en laat de energie van de jongsten de vrije loop.

Bekijk alle speeltuinen

TIP 3: Dansen met Bobby Ewing

Heb je dansbenen? Ga dan helemaal uit je dak tijdens Foyer Matinée. Dit gratis feestje in de schouwburg met de legendarische Bobby Ewing (aka Jimmy Dewit) belooft een overdag dansspektakel!

Extra tip: Ontdek ook de Open Dansvloer in HAL 5, of waag je aan Infinite Dances. Een dansritueel voor alle mensen die we verloren zijn.

TIP 4: lekker drijven

Verfris je geest en neem een duik in een van de Leuvense zwembaden. Na de kerstperiode zal het zeker deugd doen. Het kinderbad in Kessel-Lo is nog even gesloten, maar het grote bad staat voor je open. Ook in de Sportoases kun je terecht voor een verkwikkende zwemsessie.

Locaties en openingstijden van de zwembaden

TIP 5: urban sports

Veel plekken om te sporten in de stad, maar dit is de allerlaatste aanwinst. Het Urban Sports Park in Wilsele is de plek voor ‘urban sports’ zoals BMX, skaten, bladen, steppen en parcours.

Ontdek het Urban Sports Park

TIP 6: cultureel verantwoord (fiets)tochtje

Leuven mag trots zijn op zijn vier prachtig bewaarde abdijen, perfect om te verkennen per fiets. Tenzij het natuurlijk regent, maar dan kun je altijd uitwijken de historische binnenruimte van Abdij van Park. Een bezoek aan museum PARCUM is inbegrepen in je ticket.

Leuven is bovendien gezegend met prachtige bossen rond de stad. Trek je stapschoenen aan en ontdek de diverse routes in Meerdaalwoud, Heverleebos, Chartreuzenbos, Bertembos en meer. Hier vind je verschillende routes.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.