5 tips voor activiteiten die je zeker niet mag missen.

Februari is bijna voorbij, maar er zijn nog steeds leuke dingen te doen. En laten we ook al kijken naar het programma van maart. In Leuven valt er altijd wel iets leuks te beleven. Of je nu naar de carnavalskermis gaat, de stripbeurs bezoekt of de Red Flames luidkeels aanmoedigt, er is zeker genoeg te doen.

Door
UiT in Leuven
22 februari 2024

TIP 1: Carnaval

Mis de stoet door de straten van Leuven zeker niet. En als de de optocht voorbij is, ben je van harte welkom om gratis te feesten in de zaal Rijschool.

Breng ook een bezoekje aan de Carnavalskermis, waar je eendjes vist, een ritje op draaimolen maakt of in de roos mikt op de schietkraam.

TIP 2: Stripbeurs

In Zaal Redingenhof vindt opnieuw een feestelijke editie van de Leuvense stripbeurs plaats. Ontdek meer dan 220 meter aan strips en stripcuriosa en ontmoet bekende striptekenaars tijdens signeersessies, zoals Ron Van Riet, Marck Verhaegen, Frodo De Decker, Veerle Hildebrandt en Stephan Louwes.

TIP 3: bezoek een moskee

De Leuvense moskeeën zetten de deuren open. Weet jij waar de studentenmoskee is of hoe de moskee in Wilsele eruit ziet? Iedereen is van harte welkom. Je kan vragen stellen of aan gespreksmomenten deelnemen. Er zijn ook workshops en andere activiteiten.

  • Studentenmoskee IMSAL: Rijschoolstraat 23
  • Moskee Al Ihsaan: Kolonel Begaultlaan 45
  • Moskee Al-Salam: Diestsesteenweg 72C
  • Moskee Al-Fath: Penitentienenstraat 33

TIP 4: topsport

In Leuven worden vaak grote toernooien gehouden. Wij raden alvast de wedstrijd van de Red Flames (onze nationale vrouwenploeg) tegen Hongarije aan. Of misschien het BK Indoor Vuistbal? Een opkomende, maar nog niet erg bekende sport in België.

TIP 5: plantjes scoren en tweedehands shoppen

Voor liefhebbers van tweedehandskleding is Boetiek Sympathiek in HAL 5 een aanrader, net als de verkoop van kinderkleding en andere spullen in parochiecentrum Don Bosco. In HAL 5 is er ook de jaarlijkse pop-up plantenshop, waar je zeker groene deals kan scoren.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.