Plan je bezoek

Tickets & Reservaties

Zomerprogramma

Kijk altijd goed na hoe je kan deelnemen aan een activiteit. Voor sommige events zal je een toegangsticket moeten kopen. In het agenda-item van de organisator staat meestal extra uitleg en een link naar de website.

Sommige activiteiten zijn gratis, maar is inschrijven op voorhand verplicht. Hou daar zeker rekening mee. 

Anderhalvemetersessies

Op 14.07 maken we het programma bekend. Op 17.07 om 10:00 start de ticketverkoop. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. 

Online: www.leuven.be/anderhalvemeter 
Balie: Toerisme Leuven, Naamsestraat 3, 3000 Leuven
Openingsuren: elke dag van 10:00 tot 17:00

Kortingen voor UiTPAShouders aan kansentarief 

Met je UiTPAS aan kansentarief krijg je 80% korting op de toegangsprijs bij de deelnemende UiTPAS-partners. Dit staat altijd aangegeven in de agenda-items. Ook de Anderhalvemetersessies zijn deze zomer partner van UiTPAS. 

Meer info over UiTPAS

Eten & Drinken

Een activiteit kan altijd gecombineerd worden met een hapje en een drankje. De cafés en restaurants zijn geopend sinds 18 juni. Deze zomer zijn er ook verschillende zomerbars (overzicht volgt) geopend in de stad. Voor een restaurantbezoek reserveer je best op voorhand een tafeltje.  

Je vindt alvast een mooi overzicht van wat Leuven te bieden heeft op www.visitleuven.be/eten-drinken

Update Corona

Voor de laatste stand van zaken over de corona-maatregelen in Leuven, verwijzen we je door naar de website van de stad Leuven

Bereikbaarheid

Vlot en veilig reizen in en rond Leuven

Op de website 'Leuven, je geraakt er zo' vind je alle informatie over o.a. shop & go parkeerplaatsen, gratis bussen naar het centrum of fietsparkings. 

Vergeet niet dat het dragen van een mondmasker op het openbaar vervoer verplicht is. De laatste stand van zaken over de corona-maatregelen voor het openbaar vervoer en taxi's vind je via deze link

Shoppen in Leuven

Koopzondagen in de zomer

Elke eerste zondag van de maand zijn de winkels open van 13:00 tot 18:00.

  • 7 juni 2020
  • 5 juli 2020
  • 2 augustus 2020
  • 6 september 2020

Meer info over koopzondagen, promotieacties en events vind je op het platform Shoppen in Leuven

Of breng een bezoekje aan de website van Visit Leuven. Je ontdekt de nieuwste hotspots of de data van de markten Leuven.

En webshoppen kan natuurlijk ook altijd op shoppeninleuven.be/webshoppen. Veel winkelplezier!

Zelf iets organiseren?

Als je zelf iets wilt organiseren in de openbare ruimte, vergeet dan zeker niet (op tijd) een vergunning aan te vragen. Er zijn extra maatregelen getroffen om veilig evenementen te organiseren in coronatijden. De medewerkers van de stad helpen je graag verder. Je vindt alle info via deze link

Voor buurtfeesten is er een andere procedure.