De Verhalenweverij Sociaal VZW

De Verhalenweverij Sociaal laat je ervaren hoe plezierig het is om te lezen en om zelf verhalen te maken

De Verhalenweverij Sociaal vzw wil lezen toegankelijker maken voor mensen uit kansengroepen (zoals mensen met een migratie-achtergrond, anderstalige nieuwkomers, mensen in kwetsbare leefsituaties en jongeren in de bijzondere jeugdzorg) door samen met hen verhalen te creëren (schrijven en illustreren), te vertalen of voor te lezen.

Door activiteiten te organiseren (zoals workshops, lezingen), willen ze lees - en schrijfplezier, alsook creativiteit, bij deze kansengroepen stimuleren, en hierdoor bijdragen aan een positief zelfbeeld.

In de multiculturele samenleving van vandaag, willen ze de stereotype beeldvorming ten opzichte van de andere cultuur verminderen, integratie en gendergelijkheid stimuleren, door de interesse voor andere culturen te wekken via verhalen om zo mee te werken aan een betere samenleving. Om hun doelen te kunnen bereiken, werken ze samen met organisaties die zich inzetten voor leesbevordering, bestrijding van kansarmoede of promotie van diversiteit.

Gezocht:

WORD VRIJWILLIGER BIJ DE VERHALENWEVERIJ:

Houd je van voorlezen aan kinderen? Heb je affiniteit met andere culturen?

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die samen met ons Kamishibaiverhalen willen vertellen. Het gaat om een 3 à 4 vertelsessies van 1 tot 2 uur per jaar. We bekijken voor elke vertelsessie apart wie er beschikbaar is en zin heeft om mee te gaan. We richten ons met onze verhalen vooral op kinderen van vreemde origine. Onze vertellingen hebben plaats in buurtcentra, asielcentra ... in de regio rond Leuven en in de provincie Antwerpen.

  
Profiel 

*houden van lezen en vertellen
*vlot in de omgang met kinderen
*affiniteit met andere culturen
*enthousiast
*mogelijkheid om zich te verplaatsen in/naar Leuven en provincie Antwerpen
*flexibel Spreek je geen Nederlands maar kan je voorlezen in een andere taal (bv Arabisch), dan willen we je graag aanmoedigen om met ons contact op te nemen.     

We bieden je de kans om samen te werken met een enthousiaste organisatie in volle groei en de ervaring om te werken in een multiculturele omgeving. Je krijgt ook een vrijwilligersvergoeding.

Contactgegevens

Adres: Groenveldstraat 10, 3001 Heverlee
Telefoonnummer: 0478246043
E-mailadres: verhalenweverij@hotmail.com
Website: http://www.verhalenweverij.be

  • Is lid van: Cultuurraad

Staat jouw vereniging al in de lijst?

Dit is een databank voor alle Leuvense vrijetijdsverenigingen. Je vereniging aanmelden voor deze lijst is gratis, het 'kost' alleen een beetje van je tijd.