Leuven is een stad voor sporters. Een overzicht.

Leuven is een stad voor sporters. Hier worden niet alleen kampioenen geboren zoals Dries Mertens, Dennis Odoi, Rutger Beke, Jonathan Thijs, Bart Swings … ook de ‘gewone’ Leuvenaar zet al eens graag een sportieve prestatie neer. En dat kan zowel in clubverband als in de vele sportaccommodaties die de stad rijk is. Bovendien zijn er het hele jaar door fijne sportevents waar je naartoe kan als toeschouwer. Sporter of niet. Een overzicht.

Sportclubs

Tofsport Leuven geeft sinds jaar en dag een goed gestoffeerde Sportgids uit. De sportgids geeft je een overzicht van de meest gestelde vragen over sport. Het is een nuttig instrument om de meest geschikte sportclub te vinden in de meest geschikte sportaccommodatie.

Sporten op eigen houtje

Wie geen clubbeest is, maar toch ook graag sportief uit de hoek komt, hoeft niets te missen. In Leuven zijn mogelijkheden genoeg om op eigen tempo te sporten. Wandelen, joggen, zwemmen, een balletje slaan, indoor klimmen … noem maar op.

Zwemmen kan bijvoorbeeld in Sportoase en in de stedelijke zwembaden van Kessel-Lo en Wilsele. Lopen doe je waar je maar wil: dwars doorheen de stad, in de verschillende stadsparken, in Heverleebos of pakweg op de Finse Piste in Park Heuvelhof.

TIP: Ken je Fit-O-City al?

Fit-o-city is een bewegingsparcours in het centrum van Leuven. Op 12 rustige plekjes in de stad vind je een informatiebord met een afbeelding en een korte uitleg over een fysieke oefening. Ervaren bewegingscoaches, waaronder Kim Gevaert en Hanne Claes, stelden de oefeningen op. Zowel lenigheid, coördinatie, kracht als evenwicht komen aan bod. De oefeningen zijn geschikt voor jong en oud, starters en geoefende sporters.

Evenementen

Ook wie graag naar sport kijkt, zit in Leuven gebeiteld. Denk maar aan de matchen van OHL of de Leuven Bears. Leuven verwelkomt vanaf nu ook de nationale mannenhandbalploeg, de Red Wolves! Daarbovenop organiseert Tofsport Leuven met regelmaat van de klok fijne evenementen. Denk daarbij aan Tofsportnacht, de Vaartchallenge of pakweg de populaire Corrida.


UiTgelicht