Herfstvakantie met kinderen: 5 UiT-tips

De herfstvakantie is begonnen. UiT in Leuven helpt je op weg met toffe tips. Er zijn deze week films, theatervoorstellingen, workshops, performances, expo's, maar ook een wandelzoektocht en een griezelparcours.
25 oktober 2022

TIP 1: Rode Hond Festival

Vaste waarde tijdens de herfstvakantie in de stad. Vier dagen lang kan je naar theater, dans, musical, film, workshops, circus, expo, literatuur en zo veel meer. Op meer dan 26 locaties valt er iets te beleven.

Extra tip: UiTPAS geeft in ruil voor punten verschillende 1 + 1 gratis tickets weg. Lees meer over het voordeel.

TIP 2: filmpje in Cinema ZED

Een film voor kinderen waar je zelf ook nog wat aan hebt? Die vind je bij Cinema ZED in de Vesaliusstraat. Deze film 'When Hitler Stole Pink Rabbit' trok alvast onze aandacht.

En boven ZED vind je Strand, een gezellig vegetarisch eetcafé. Daar kan je eventjes napraten.

Extra tip: voor 20 UiTPAS-punten krijg je bij de aankoop van een ticket een tweede ticket gratis. Lees meer over het voordeel.

TIP 3: familieparcours Albast in M

Albast, luxueuzer dan goud en zacht als fluweel, was een erg populair materiaal in de Europese beeldhouwkunst. M onthult aan de hand van topstukken alle geheimen van deze steensoort.

Extra tip: voor 10 UiTPAS-punten krijg je een gratis ticket voor het museum. Lees meer over het voordeel.

Familieparcours 'Albast'

Wanneer: 13 oktober 2022 tot 25 februari 2023

Prijs: € 12

Waar: M Leuven

Bekijk details

TIP 4: Verhaaljagers

Leuven, wat een stad. Daar kan je heerlijk verdwalen in allemaal spannende verhalen. Ga op jacht en vind de 6 stops in de stad. Een activiteit die je lekker op eigen houtje kan doen, op elk moment van de week.

Verhaaljagers op jacht in de stad

Wanneer: 18 december 2020 tot 1 januari 2024

Prijs: Gratis

Waar: Standbeeld Fiere Margriet

Schrijf je in

TIP 5: Heksentocht in de adbij

De Chiro van Vlierbeek organiseert weer een schrikkeltocht ... en blijkbaar is het dit jaar nog enger! Twee uur lang op je tanden bijten en daarna bekomen in de bar met een hapje en drankje. Zaterdagavond net ietsjes anders.

Categorieën
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.