Zomer UiTjes met kids: 7x sport in Leuven

Tijdens de zomermaanden kan je in Leuven heel wat beleven op sportief vlak. Wij geven 7 tips voor kinderen en jongeren om zich uit te leven als s(up)porter!

TIP 1: #flametime fanvillage

Leuven is al jaren de thuisstad van de Red Flames en dus nemen wij het voortouw om hen aan te moedigen tijdens het EK voetbal in Engeland. Op het Martelarenplein kan je alle wedstrijden van onze nationale voetbalheldinnen op groot scherm volgen. Daarnaast is er ook tal van randanimatie waar kinderen hun eigen voetbalskills kunnen testen, zoals een pannakooi, poolvoetbal en dartsvoetbal. 

De Red Flames komen in actie op zondag 10 juli (18 uur), donderdag 14 juli (21 uur) en maandag 18 juli (21 uur). Als de dames kunnen doorstoten naar de volgende ronde(s), worden ook deze wedstrijden uitgezonden op groot scherm. Allen daarheen!

Meer info

TIP 2: Leuven Beach

Van 13 tot en met 24 juli vind je in Leuven niet meer het Ladeuzeplein, maar wel het Ladeuzestrand. 12 dagen lang kan je er tijdens Leuven Beach deelnemen aan verschillende tornooien (beachvolley, kubb, spikeball) of gratis supporteren voor (inter)nationale toppers.

Zaterdag 16 juli staat bovendien helemaal in het teken van gezinnen met kinderen. Op de Familiedag wordt animatie voorzien om het hele gezin een onvergetelijke dag te bezorgen: springkastelen, een circusworkshop, grime en de spetterende kinderdisco Loco Kids Disco met DJ Starhead. Ouders kunnen ondertussen genieten van een verfrissend drankje, een heerlijke hap van een van de foodtrucks of beachvolley van de bovenste plank tijdens de Belgian Beach Tour.

Meer info

TIP 3: Crelan 3x3 Masters

Basketten met 3 tegen 3 op een half veld in plaats van 5 tegen 5 op een heel veld: dat is 3x3. Deze nieuwe basketvariant wordt de laatste jaren steeds populairder. Zondag 17 juli strijkt de Crelan 3x3 Masters neer op het Blauwputplein in Kessel-Lo en kan je zelf je beste moves bovenhalen. In verschillende leeftijdscategorieën strijd je met je team voor een plaats in de finale én een plekje op het finaletornooi in Brussel.

Meer info

TIP 4: Rollerparades

Zin om mee door de Leuvense straten te cruisen op je (inline) skates, skateboard of longboard? Woensdag 20 juli en 3 augustus staan er 2 rollerparades op het programma. Om 19.30 vertrekt de korte tour (zo'n 8 km) door het stadscentrum, om 20 uur gaat de grote tour (zo'n 15 km) van start. Beide tochten sluiten op elkaar aan, zodat je zowel aan de korte als de lange tour kan deelnemen. De zomerse beats en gezellige sfeer zorgen ervoor dat je een heerlijke zomeravond beleeft. Start en finish liggen op het Martelarenplein.

Meer info

TIP 5: Ride Leuven

Iets minder dan een jaar na het WK wielrennen is het tijd om nog eens de fantastische herinneringen op te halen aan deze onvergetelijke dag(en). Zondag 7 augustus zakt het internationale wielerpeloton af naar Leuven voor de Tour of Leuven - Memorial Jef Scherens. Enkele uren voor de profs kunnen wielerliefhebbers zelf het parcours nog eens rijden. De 15 km lange stadslus wordt zelfs verkeersvrij gemaakt zodat iedereen naar hartenlust kan knallen op de trappers. Deelnemen is gratis (enkel de 15 km), inschrijven is wel verplicht.

Meer info

TIP 6: Family Run

Tijdens de Leuven Night Run ontdek je op sportieve wijze de mooiste plekjes van Leuven. Je loopt langs bezienswaardigheden, doorheen rustgevende parken en historische gebouwen zoals het Stadhuis. Langs de kant wordt je aangemoedigd door verschillende entertainers, van muziekgroepjes tot vuurspuwers. Wie met het hele gezin wil meelopen, kan zich inschrijven voor de Family Run van 3 km. Sportievere gezinnen kunnen voor de volledige 10 km kiezen.

Meer info

TIP 7: Tofsportkampen

Zoals ieder jaar kunnen kinderen en jongeren van 3 tot 19 jaar zich natuurlijk ook een hele zomer lang uitleven op tal van Tofpsortkampen, georganiseerd in samenwerking met tientallen lokale sportverenigingen. Van frisbee tot ijshockey en van dans tot zwemmen, voor elke sportkriebel is er wat wils. Bovendien zijn er dit jaar voor het eerst ook specifieke kampen voor kinderen met een beperking. Want sport is voor iedereen! 

Inschrijven kan telkens tot een week voor de start van het kamp.

Meer info

Geschreven op: 13 juli 2022 in: sport, gratis, vrije tijd, doen, UiT met kinderen