Zomer UiTjes: de zomer ademt klassieke muziek

Geniet heel de zomer lang van de mooiste klassieke concerten in Leuven. Op het programma staan Zomer van Sint-Pieter, Leuven Bells en een heel wat orgelconcerten. Een ideaal UiT'tje tijdens je lunchpauze.

Orgelconcerten

Ken je het Contius-orgel al in de Sint-Michielskerk? Dit tot in de perfectie nagebouwde orgel van Heinrich Andreas Contius laat de klanken van de 18de eeuw opnieuw klinken. Waan je in de tijd van niemand minder dan Johann Sebastian Bach. 

In de zomer kan je naar verschillende lunchconcerten om 12u15 en tussen 1 juli en 9 juli vindt het Contius-Bach Festival plaats.


Zomer van Sint‑Pieter

De Zomer van Sint‑Pieter is een vaste waarde in het culturele zomerprogramma van Leuven. Maar liefst 34 lunchconcerten in de stadsschouwburg en op de slotdag in de Sint‑Pieterskerk staan op het menu. Van 19 tot 22 juli is er de themaweek piano en de week van 23 tot 26 augustus is voorbehouden voor strijkkwartetten.

Elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag om 12u15. 

Exclusief UiTPASvoordeel

  • 30 punten: gratis toegangspas van 5 beurten voor de lunchconcerten van de Zomer van Sint-Pieter
    Er zijn 10 toegangspassen beschikbaar. Meer info via de link.
Babylon a composition by performed Ali Shaker Hassan al-Bayati at the Refugees for Refugees' 'Amerli' Cd-release concert at Muziekpublique. Ali Shaker Hassan al-Bayati (qanun) Tammam Ramadan (ney) Dahlia Mees (erhu) Pieter Lenaerts (double bass) Tristan Driessens (oud) Robbe Kieckens...

Leuven Bells

De Leuvense klokkentorens kleuren ook dit jaar de zomer met een reeks gratis beiaardconcerten. Van half juni tot eind augustus spelen nationale en internationale beiaardiers maar liefst 16 concerten op 4 Leuvense beiaarden.

De beiaardier van Kiev op 7 juli Iryna Riabchun is beiaardier van Kiev en de drijvende kracht achter de ontluikende beiaardcultuur in Oekraïne. Het concert is deels gewijd aan muziek uit Oekraïne. M Leuven is die avond tot 22u gratis toegankelijk voor de luisteraars.

Geschreven op: 21 juni 2022 in: kijken en luisteren
Geschreven door: UiT

Op de agenda

Agenda Zomer 2022

Klassieke Muziek