Zomer UiTjes: de mooiste plekjes van de stad

Leuven is een mooie stad, dat hoeven we geen Leuvenaar uit te leggen. UiT in Leuven trok erop uit en kwam terug met deze top 5, al had dat evengoed een andere kunnen zijn. De volgorde is compleet willekeurig. Wat zijn jouw favoriete plekjes?

Abdij van Park

Je vindt deze 12de eeuwse site aan de rand van de stad, midden in het groen. Het is er heerlijk wandelen en fietsen rondom de vijvers en ook de cultuurliefhebber komt er aan zijn trekken met een bezoek aan de pas gerestaureerde historische ruimtes en museum PARCUM. 

Wie daarna een goestingske heeft, kan terecht in brasserie De Abdijmolen of bij het winkeltje van de lokale boer. 

INFO & TICKETS 

Het Groot Begijnhof

Het Groot Begijnhof prijkt op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze parel uit de 13de eeuw is een bezoekje meer dan waard. Je vindt er een netwerk van straatjes, pleintjes, tuinen en parken, die stuk voor stuk mooie foto’s opleveren voor je vakantie-album.

MEER INFO

De Kruidtuin

De prachtige ‘botanieken hof’ van Leuven bestaat dit jaar exact 200 jaar. Je kan de tuin doorlopend gratis bezoeken, maar er zijn ook wandelingen met een gids die je helemaal meeneemt in het wetenschappelijke kantje van de tuin.

TIP: Het feestjaar 200 Kruidtuin sloot in stijl af met de voorstelling van boek 'De Leuvense Kruidtuin. Een verhaal van planten en passie'. Duik in de geschiedenis van de mooiste tuin van Leuven. 

MEER INFO

De Schouwburg

De Schouwburg op de Bondgenotenlaan is een magische plek. In vervlogen tijden kwamen edele dames en heren aangereden met de paardenkoets om te zien en gezien te worden. Vandaag is het een thuis voor elke cultuurliefhebber: theater, dans, concerten, circus, het is er allemaal.

TIP: Bezoek de expo over de bewogen geschiedenis van de Schouwburg op de eretrap. Je kan er gratis voor en na elke voorstelling terecht, of, op sommige zondagen. Unieke beelden, bijzondere weetjes en intrigerende getuigenissen wekken het verleden tot leven.

Geschreven op: 29 juli 2021 in: vrije tijd, kijken en luisteren, doen, bezoeken
Geschreven door: UiT in Leuven