Zomer UiTjes: 8x aan de Velodroom

Waar straks de nieuwe podiumkunstensite komt, is nu al plaats voor cultuur, ontmoeting en ontspanning. De Leuvense Velodroom is een gezellige plek waar iedereen welkom is. Je kan hier komen spelen, zingen, sporten (fietsen natuurlijk!), iets drinken, een boekje lezen… UiT geeft je de beste tips.

TIP 1: Concert: INUIT x Beleuvenissen

INUIT wil zoveel mogelijk live muziek van jonge talenten naar Leuven brengen. Ze kiezen steeds voor bijzondere locaties zoals de Velodroom.

3 vrijdagen lang organiseert INUIT concerten tijdens de Beleuvenissen.

Praktische info

  • Line-Up 
  • 8 juli, 15 juli en 22 juli 
  • Velodroom
  • Gratis

TIP 2: Tango

Tangoavonden op zondag. Zwoeler wordt het deze zomer niet in Leuven. Een keer per maand van 17 uur tot 21 uur zet je je beste beentje voor aan de Velodroom.

Praktische info

  • 17 juli, 31 juli en 28 augustus 
  • Velodroom
  • Gratis
  • Meer info

TIP 3: Jamsessie

Zin om mee te jammen of te zingen? Op zaterdag 30 juli organiseert WISPER een vrije jamsessie. Heb je een muzikaal idee in je hoofd dat je graag eens wil uitproberen? Alleen of met een groep?

Kom dan naar deze Summerjam! De jamsessie wordt begeleid door Reindert Spanhove.

Praktische info

Salsa+bachata+Velodroom

TIP 4: Zomerfilms

Al jaren een echte zomerhit! Cinema Zed organiseert opnieuw Zomerfilms. Op zaterdag moet je aan de Velodroom zijn en op woensdag vind je de filmzaal telkens op een andere locatie in de stad.

Praktische info

  • Meer info over de data en locaties 
  • Gratis 

TIP 5: Allez, Allez, koers in Leuven

Een duik in de archieven brengt de rijke wielergeschiedenis van Leuven naar boven. Interessant! Wist je bijvoorbeeld dat Leuven ooit drie velodromen had? Dat ook Wilsele haar profkoers had? Dat ze in Heverlee al 75 jaar veldrijden? Dat een Leuvenaar ooit de Vuelta won of welk bier zijn eigen profploeg had?

Laat je verrassen door meer dan 50 wielerverhalen en ontdek via de QR‑codes extra beeld‑ en videomateriaal én de sportieve commentaar van niemand minder dan Michel Wuyts.

Praktische info

TIP 6: Zingen: Allez Chantez

Voor al wie houdt van samenzang. Op 28 augustus strijkt Allez Chantez terug neer in de Velodroom voor een gezellige zomerse zangsessie.

Praktische info

TIP 7: Bar Velo Leuven

Een pop‑up bar naast de Velodroom in de schaduw van de Romaanse Poort. De ideale plek om even tot rust te komen. Met vrienden aperitieven of gewoon even uitrusten tijdens het winkelen. Het kan allemaal... .
En breng de fietsen van de kinderen mee!

Check de account van @barveloleuven op Instagram en Facebook voor updates en openingsuren

TIP 8: Fietsen

Je zou het haast vergeten maar je kan ook gewoon rondjes fietsen op de velodroom. Opgelet: fietshelm op en allen in dezelfde richting fietsen.

Danslunch Velodroom Open Dansvloer
Geschreven op: 05 juli 2022 in: gratis, vrije tijd, doen, UiT met kinderen

Op de agenda

Meer activiteiten op de velodroom?

AGENDA VELODROOM