Zomer UiTjes: 7 x genieten aan het water in Leuven

Leuven is deaal om te wandelen, fietsen, picknicken of gewoon lekker even te luieren. Ken jij deze 7 plekjes?

1. KAPUCIJNENVOER

Op de Kapucijnenvoer is de straat verplaatst en is de Voer opengelegd, een riviertje dat uitmondt in de Dijle. Je kan er heerlijk genieten op bankjes aan het water.

2. JANSENIUSPARK

In dit 7.000 m2 grote park aan de Minderbroedersstraat kan je in het gras aan het water zitten. Vlakbij staan een stuk stadsmuur en de Jansenius- en Justus Lipsiustoren uit de 12e eeuw. Vanaf de nieuwe brug over de Dijle zie je de 14e-eeuwse Ursulinensluis.

3. DIRK BOUTSLAAN

Sinds 2011 kan je in de binnenbocht van de Dijle in de Dirk Boutslaan luieren op de Dijleterrassen. Het park bestaat uit twee niveaus, waarvan het onderste mag overstromen.

4. KLAVERPARK

Vlak bij het Jaartallenpad naast de Mechelsestraat is de Dijle weer opengemaakt. Via een houten brug kom je in het Klaverparkje, waar je op trappen aan het water kan zitten. Ook hier kunnen de onderste treden onder water staan.

5. VAARTSTRAAT

Op de trappen en het overhangende terras aan de Vaartstraat 157-159 is het zalig toeven aan het water.

6. SLUISPARK

Ook in het Sluispark kan je op trappen aan het water zitten. Voor de kleinsten is er een spetterende waterspeeltuin.

7. DIJLEPADEN

Leuven heeft verschillende paden langs de Dijle: de Dijledreef, het Lijnloperspad, het Mercatorpad, het Jaartallenpad, de paden in het Janseniuspark en het Sluispark … Ideaal om te kuieren, te joggen of te fietsen!

Foto: Aboutsomethingaround 

Geschreven op: 25 juli 2019 in: gratis, vrije tijd, doen, UiT met kinderen
Geschreven door: Redactie van het stadsmagazine LVN