Zomer UiTjes: 5 leuke wandelingen in Leuven

UiT in Leuven verzamelde 5 leuke wandelingen in Leuven. Ideaal om eventjes te ontspannen en bovendien steek je er nog wat van op. Je kan alle wandeling op eigen houtje doen.

TIP 1: Nachtwandeling

Duik in de verhalen van het Leuvense nachtleven. In feestjes bouwen zijn we altijd goed geweest. Je ontdekt legendarische feestplekken zoals Café AperO, Rumba, Silo of Der Machine. Je kan de wandeling op elk moment van dag doen, maar in het donker is het natuurlijk ietsjes spannender. 

Wat heb je nodig? Een smartphone, een app om QR-codes te scannen en een koptelefoon of oortjes. In de buurt van elk pand vind je een QR-code die je kan scannen om het verhaal te beluisteren.

KAART
MEER INFO

TIP 2: Hoogtepunten van Leuven 

Toerist in je eigen stad. Hoe goed ken jij onze stad? Voor 2 euro (of een gratis PDF) krijg je bij Visit Leuven van een handig boekje met 3 wandelingen van +- 5 km. 

MEER INFO

TIP 3: Universiteitswandelingen

Wie Leuven zegt, denkt natuurlijk ook aan de universiteit. Via een app leer je al wandelend alles over de geschiedenis, de vele universiteitsgebouwen in en rond de stad en het studentenleven. Denk aan het kasteel van Arenberg of de beroemde universiteitsbibliotheek. De vele verborgen en minder bekende plekjes van de universiteit maken de wandeling extra interessant. Studenten geven je echte insider-tips. 

Tip: Op vertoon van de KU Leuven Walking Tours app krijg je korting op je bezoek aan de Leuvense universiteitsbibliotheek & toren.

MEER INFO 

TIP 4: Passionale Zeven (kinderwandeling) 

Neem je kinderen mee op stap in Leuven en laat hen kennis maken met de vele verhalen van Leuven. 
In dit boekje (2 euro of gratis download) maak je kennis met Meester Jan, de sympathieke klokkenluider van de Sint-Pieterskerk. Op een dag wordt hij hals over kop verliefd op een exotische schone. Dat belooft. 

Bij Visit Leuven vind je nog meer wandelin op maat van kinderen.
MEER INFO

TIP 5: Street Art Tour 

Deze app bestaat al een tijdje, maar we vinden het toch de moeite waard om het nog eens onder de aandacht te brengen. In Leuven vind je tegenwoordig street art van de bovenste plank. In kleine en grote formaten. Uiteraard met ruime vertegenwoordiging van talent van eigen kweek, zoals Bisser en DinDin. 

MEER INFO

Dit is natuurlijk maar een greep uit het enorme aanbod aan wandelingen in en rond Leuven. Je vindt meer inspiratie in de UiT-agenda of bij Visit Leuven

Geschreven op: 19 november 2020 in: doen, UiT met kinderen
Geschreven door: UiT