Wat te doen tijdens de paasvakantie?

De paasvakantie is begonnen! Als ouder van (jonge) kinderen heb je dan weer een zee van tijd te vullen met je kroost. Gelukkig is er in Leuven elke dag wel wat te doen. Bekijk onze tips!

Tip 1: groot familieaanbod in museum M

M heeft zoals gewoonlijk heel wat in petto voor een uitstapje met het gezin. Ken je het familieparcours al in de Sint-Pieterskerk? De prachtige kunstwerken worden uitgelegd op kindermaat. En ook de mama's en papa's kunnen meegenieten van al dat moois. Ga zeker eens kijken naar 'Het laatste Avondmaal' van grootmeester Bouts. Heel toepasselijk in de paasperiode. 

Ook in het museum zelf kan je de collectie en de expo's op een heel andere manier ontdekken. Worden jullie misschien echte museumdetectives? Een zoekspel op maat van peuters en kleuters!

Vergeet je UiTPAS niet! Klik op de link voor info over de UiTPAS-voordelen. 

Ontdek het volledige aanbod op de website van M Leuven.

Tip 2: Knuffeltocht door Leuven

Een gloednieuwe activiteit! Gezinnen met jonge kinderen (0-6 jaar) gaan op 'knuffeltocht' door de stad. Je gaat op stap in 2 korte, kindvriendelijke routes in 1 speelse wandelgids. De wandeling is geïnspireerd op het boek van Kim Crabeels, Knuffel gezocht, het eerste Leuvense stadskinderboek. 

Praktisch:

Een initiatief van PIEP, cultuurprikkels voor de allerkleinsten en Visit Leuven

Tip 3: Verhaaljagers, Expeditie Duif, Dijlewolven-leerpad en Natuurbingo

De lente is in aantocht en aangezien lekker genieten van de buitenlucht goed voor lichaam én geest is, tippen we 4 gratis doe-, speel- en leer-actviteiten.

  1. Verhaaljagers: een prachtige wandeling met luisterverhalen bestaande uit 6 stops vol met historische verhalen en grappige anekdotes. 
  2. Expeditie Duif: op expeditie in tuin De Walque, een verborgen parel in Leuven. Ken jij verschil tussen de Stadsduif, de Houtduif, de Holenduif en de Turkse tortel? 
  3. Dijlewolven-leerpad: een zoektocht langs de Dijle, de thuishaven van een heleboel leuke en interessante dieren. 
  4. Natuurbingo: op pad in het midden van de stad (Kruidtuin en Janseniuspark) en ontdek de schatten van de natuur.

TIP 5: liefde voor het boek

Plekje numero uno in Leuven voor een goed boek is uiteraard de Bib Leuven. En omdat het jeugdboekenmaand is, boksten ze 4 verhalentochten in elkaar voor het hele gezin. Via doe- en denkopdrachten maak je kennis met Leuvense auteurs en illustratoren. Talent in deze stad in overvloed, dat is duidelijk. 

Praktisch:

Meer informatie vind je op de website van de Bib Leuven. Andere leestips vind je op Leuven Leest

EXTRA LEESTIP

Ken jij het boek 'De Vier Ussen' al? Het is een knotsgek fantasieverhaal, maar ook een handig hulpmiddel om met je kinderen over de impact van het coronavirus te praten. Je kan het boek voorlezen aan 5- tot 7-jarigen, en 8- tot 12-jarigen kunnen het zelfstandig lezen. 

Te koop in de boekhandel of Visit Leuven voor € 12,5 of tegen 15 UiTPAS punten om te ruilen bij de jeugddienst en dienst diversiteit en gelijke kansen

Meer info

Foto's: Dirk Leemans voor M Leuven, Jelle Van den Heede

Geschreven op: 05 april 2019 in: doen, bezoeken, UiT met kinderen
Geschreven door: UiT