Wat te doen met de kids in januari

Elke maand delen we onze 5 tips voor leuke, avontuurlijke of rustige uitjes met de kinderen. Ook in januari is er weer van alles te beleven.

Tip 1:   Le Petit Chef in 3D  -  t.e.m. 5/1 

De kleinste chef van Leuven nog niet gezien? Tot 5 januari kan je hem ontmoeten in zijn herberg op de Grote Markt. In een korte 3D-projectie gaat de kleine kok kamperen en maakt overheerlijke gerechten klaar op een kampvuur. Gratis 

MEER INFO

Tip 2: Wandelvoorstelling Spinnenmetenknippen - 26/1

Voor een prachtige wandelvoorstelling moet je op 26 januari richting het kerkhof trekken. ‘Spinnenmetenknippen’ brengt een prachtig, ontroerend verhaal over verdriet en loslaten, maar ook over vriendschap en ontluikende liefde. Taboedoorbrekend, maar geen zware kost, integendeel! Voor kinderen vanaf 6 jaar.

MEER INFO

Tip 3: Voetjebal voor kleuters  – vanaf 26/1

Wil je met je kleuter een fijn zondags sportmoment beleven? Vanaf 26 januari start een nieuwe reeks voetjesbal, waar peuters en kleuters samen met mama of papa al spelend gewoon worden aan de bal. Een reeks bestaat uit 10 sessies.

MEER INFO 

Tip 4: Er even tussenuit met je baby, peuter of kleuter

Wil je er met je baby wel eens op uit? Zoek je een gezellige plek om samen met je peuter of kleuter tot 3 jaar te gaan spelen. Zin om bij te babbelen met andere ouders en te genieten van een gezellige kop koffie. Trek dan naar één van de Warme Speelplekken in Leuven. 

MEER INFO

OVERZICHT VAN DE WARME SPEELPLEKKEN

TIP 5: Niets zo gezellig als samen naar de film

Onder de noemer Filmanjaro bundelt Cinema Zed een specifiek kinder- en jeugdaanbod op woensdag en in het weekend. Het is alvast uitkijken naar de première van de documentaire Aïlo, een klein kwetsbaar rendiertje dat gevolgd wordt tijdens zijn eerste levensjaar.

OVERZICHT KINDER- EN JEUGDFILMS

Wist je trouwens dat je ook met je kleine baby naar de bioscoop kan? Op 14 januari vindt een nieuwe Cinema Poussette plaats. Genieten van een film terwijl de zaal (en het geluid) is ingericht voor een optimale beleving voor zowel jezelf als je baby.

MEER INFO

Vergeet je UiTPAS niet en spaar voor een extra ticket!

En nog dit ...

Vanaf 19 januari kan je je hier inschrijven voor de Tofsport- en jeugdkampen tijdens de paas- en zomervakantie. Een uitgebreide brochure wordt begin januari verspreid via de Leuvense scholen, bibliotheken, sporthallen, cultuurhuizen, ... . Iets om naar uit te kijken!

Geschreven op: 27 december 2019 in: vrije tijd, doen, UiT met kinderen
Geschreven door: Leuvengirl