Wat te doen met de kids in december?!

In de allerlaatste maand van het jaar kan je met de kinderen nog heel wat gezellige en winterse activiteiten beleven in Leuven. Met de kerstvakantie in het vooruitzicht lijst UiT in Leuven een mooie selectie op van events met het label "kids proof".

TIP 1: Ravotten op de Winterspeeltuin - 26/12 tot 30/12 

Te koud om buiten te spelen? De Winterspeeltuin is een prima alternatief. Van 26 tot 30 december kan je je in de Brabanthal uitleven op springkastelen, kermismolens, hindernisbanen, ... Er is ook een rustige speelplek voor de allerjongsten ingericht. (Groot)ouders kunnen ondertussen genieten van een hapje en drankje op het Winterspeeltuinterras. 

Vergeet je UiTPAS niet voor extra voordelen. Een lekkere snack of een gratis ticket voor een andere dag. 

Leeftijd: alle leeftijden. 
MEER INFO

TIP 2: Loop je lekker warm op de Corrida -29/12  

Lopen in de barre winterkou heeft toch iets heel erg gezellig. Tijdens de jaarlijkse Corrida dwars door de historische binnenstad zijn ook kinderen van harte welkom. Voor kinderen tot en met 9 jaar is er een aparte race van 1 kilometer. En deelnemen is natuurlijk veel belangrijker dan winnen!  

Leeftijd: aangepast parcours tot en met 9 jaar
MEER INFO

TIP 3: Het warmste open beweegmoment in HAL 5 - 22/12

Sporty organiseert ook dit jaar weer een actie voor de Warmste Week van Studio Brussel. Beweeg je lekker warm in HAL 5 ten voordele van het goede doel in het beweeglandschap. 

In heel Leuven zetten organisaties zich in voor het goede doel tijdens de Warmste Week. Ontdek nog meer liefde en warmte via deze link

Leeftijd: van 2 tot en met 8 jaar
MEER INFO

TIP 4: Zak weg je bioscoopstoel 

2 weken vakantie zijn eigenlijk niet zo moeilijk in te vullen met zoveel steengoede kinderfilms in de zalen. Ideaal moment om je gespaarde UiTPASpunten om te ruilen, want bij Cinema Zed krijg je voor 20 punten 2 tickets voor de prijs van 1. Mooi, toch!

Leeftijd: afhankelijk van de film
MEER INFO

TIP 5: Ontmoet Le Petit Chef en de Kerstman 

Het programma van Wintertijd (5/12 t.e.m. 05/01) denkt natuurlijk ook aan de kleinsten onder ons. Deze twee projecten sprongen in het oog. 

Le Petit Chef 

De kleinste chef van Leuven slaat ook dit jaar weer zijn tenten op in de wondermooie Wintertuin tussen het stadhuis en de Grote Markt. Spring binnen in zijn kleine herberg en geniet van deze originele 3D-projectie.  

Weekdagen: 17-20 uur | Weekend: 14-20 uur (niet op 24, 25 en 31 december)  

Familiefoto's met de Kerstman

De Kerstman komt terug naar de Leuvense kerstmarkt en neemt er van 11 tot en met 22 december zijn intrek in het sparrenbos op het Hooverplein. Nieuw dit jaar is het selfiestation waar je Instagramwaardige kerstfoto’s kan maken met heel de familie.

Leeftijd: alle leeftijden
MEER INFO

Geschreven op: 03 december 2019 in: UiT met kinderen
Geschreven door: UiT