Wat te doen met de kids in augustus!?

Ook in augustus zijn er in Leuven weer heel wat fijne activiteiten voor kinderen van 0 tot 15 jaar.

Wij selecteerden er een aantal uit het ruime aanbod.  

Sporten 

Op woensdag 7 augustus is het tijd voor de jaarlijkse Rollerparade. Met je (inline) skates of skateboard cruise je door de Leuvense straten. Deze activiteit start vanaf het Martelarenplein en is voor alle leeftijden. Bij slecht weer wordt de parade uitgesteld naar een andere datum. Meer info: www.leuven.be/rollerparade.

Zaterdag 24 augustus vindt de vierde Leuven Night Run plaats, een looptocht waarbij je onderweg letterlijk verschillende markante gebouwen en plekjes in en uit loopt: het stadshuis, de schouwburg, de universiteitsbibliotheek , museum M…  Het parcours is verlicht met kaarsjes. Meer info: www.leuven.be/nightrun.

Cultuur

Is je kind creatief, knutselt het graag en is het nieuwsgierig? Dan is er een uitgebreid cultureel aanbod op maat van kinderen: van het Clicsdorp (van 19/8 tot en met 26/08)  in Kessel-Lo, tot een schattenjacht in de Bib, en een zoektocht doorheen het museum M (beide onder het thema ‘smaak’). Op die laatste locatie kan je deze zomervakantie ook elke dag spelen in de tuin, en er zijn diverse workshops in de Museumspelstraat.

Festivals

Tijdens het gratis driedaags festival ‘Half Oogst’ (van vrijdag 9 tot en met zondag 11/8) staat de Leuvense binnenstad in het teken van muziek, dans en straatkunst. Ook voor kinderen valt er dan heel wat te beleven:

Op zaterdag en zondag kunnen de kids dankzij ‘Theater Froe Froe’ gekke foto’s nemen, met schoenen gooien, zaklopen en dwergen omverwerpen. Het collectief speelt op zaterdag ook twee keer ‘Kammelot’, een stuk vol draken en riddergeweld.

Zondag is het de beurt aan Reginald en de Bosbeesten, een feestband voor kinderen. Ze brengen liedjes over Bavo, de allergische zeeleeuw, over bang zijn voor een prikje en over verliefd zijn maar het niet durven zeggen.  

Ook M-IDZOMER – het festival van Het Depot en M-Museum Leuven – heeft een aangepast programma voor de kleinsten. Op zaterdag 3 augustus vindt er een M-IDZOMER FOR KIDS plaats in de tuin van het museum. Het wordt één groot feest waarin kinderen net als vorig jaar kunnen meezingen en dansen met Kapitein Winokio!   

Chillen en genieten

Iedereen is welkom op zondag 4 augustus in het stadspark voor een heuse Picknick in het Park. Breng je eigen picknickmand mee, vlei je neer in het gras en geniet van het moment. Thema dit jaar is ‘(Kleine) Chefs’. Alle verklede kinderen, ouders en grootouders krijgen een lekker geschenk. Je kan ook je boterhammen ter plaatse laten pimpen, happen naar smaakbellen, een magisch picknickdeken, … .

Tijdens Het Groot Verlof (nog t.e.m. 11/8) kan je in het stadspark ongedwongen genieten in ‘De Groten Hof’. De pop-upbar is elke dag open, behalve op maandag. Op het menu staan drankjes (met of zonder alcohol), zomerse dj-vibes en – op zaterdag en zondag – lekker eten van verscheidene foodtrucks. In het weekend zijn er ook actviteiten voor kinderen zoals kobben, een springkasteel, workshops etcetera.

Meer info: www.leuven.be/degrotenhof.

Mobiliteit

Op zondag 25 augustus is het autovrije zondag.  Op het programma staan meer dan 60 activiteiten die verband houden met een veilig en aangename stad. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld workshops buikdans of zelfverdediging, een buggyparcours, … en een (gratis) gezinsfeest in de tuin van museum M. Die wordt omgetoverd tot een gezellig en speelse plek voor kinderen tot 12 jaar en hun (groot)ouders.

Meer info: www.leuven.be/autovrij.

 

Ga zelf op zoek

Ook heel wat verenigingen en organisaties houden allerlei activiteiten voor kinderen. Ontdek ze allemaal in onze UiT-databank of op www.tofsport.be.

(WJA)


Geschreven op: 02 augustus 2019 in: sport, doen, bezoeken, UiT met kinderen
Geschreven door: Wilfried Jans

Praktisch

woensdag 21 augustus 2019
Gemeenschapscentrum de Bosstraat | Wilsele (Leuven)
Waar
Gemeenschapscentrum de Bosstraat
Wilsele (Leuven)
Organisatie
Stad Leuven ism KabaaL
zaterdag 10 augustus 2019
Binnenstad | Leuven
Waar
Binnenstad
Leuven
Wanneer
vrijdag 9 augustus 2019 van 00:00
zaterdag 10 augustus 2019 van 00:00
zondag 11 augustus 2019 van 00:00 tot 23:59
Organisatie
vzw Leuvenement
woensdag 21 augustus 2019
M – Museum Leuven | Leuven
Waar
M – Museum Leuven
Leuven
zaterdag 10 augustus 2019
Ingang Provinciedomein | Kessel-Lo
Waar
Ingang Provinciedomein
Kessel-Lo
Wanneer
zaterdag 10 augustus 2019 van 11:00 tot 15:00
Prijs
4 euro
Organisatie
vzw Hoofd-Stuk
zondag 25 augustus 2019
30CC/Schouwburg | Leuven
Waar
30CC/Schouwburg
Leuven
Wanneer
zondag 25 augustus 2019 van 11:00
Organisatie
30CC