Vind je nieuwe hobby met Leuven Beweegt

Het nieuwe sportseizoen trekt zich stilaan op gang. Tijdens de eerste twee weken van september zetten heel wat Leuvense sportclubs traditiegetrouw hun deuren open voor gratis proeflessen. Ben je nog op zoek naar een nieuwe hobby? Dan is dit hét moment om er een te vinden!

Ieder jaar kan je in september verschillende sporten gratis uitproberen. Zo leer je niet alleen nieuwe sporten kennen, maar maak je ook kennis met enkele Leuvense sportclubs. Wie weet vind je op deze manier wel jouw match made in heaven! Wij lichten enkele (type) sporten voor je uit.

1. Voor de kleinsten

Sport en beweging is belangrijk voor een gezond lichaam. Hoe vroeger je ermee begint, hoe beter. Al hoeft het zeker nog geen echte (competitie)sport te zijn op jonge leeftijd. Multimove is bijvoorbeeld een ideale oplossing om kinderen hun motorische vaardigheden te laten ontwikkelen. Maar ook kleuterturnen, kleuterdans of beweegkriebels zijn leuke alternatieven!

2. Gevechtsport en vechtkunst

Leuven telt verschillende vechtsportclubs waar je kan leren jezelf te verdedigen met behulp van vechtsporten of -kunsten: judo, karate, MMA, (Thai- en kick-)boksen, grappling … Kies de vechtsport of -kunst die jou het meest aanspreekt en pomp je spieren al maar op voor een pittige proefles!


3. Proef van de traditionele sporten

Wie van populaire sporten als voetbal, fietsen, zwemmen of dans houdt kan in Leuven op tientallen plaatsen terecht. Recreatief of competitief, het kan op maat van jouw goesting.

4. Of probeer eens iets nieuw

Naast de traditionele sporten kan je in Leuven ook heel wat minder populaire sporten uitoefenen. Ben je een echte spring-in-’t-veld? Dan is rope-skipping of frisbee misschien echt iets voor jou. Toch liever iets uitdagender? Kies dan voor een initiatie diepzeeduiken of schermen. 

Inschrijven

Wil je graag deelnemen aan een proefles? Neem op voorhand even contact op met de club om je deelname te bevestigen. Het is steeds verplicht om je contactgegevens door te geven. Deze worden twee weken bewaard voor eventuele contactopsporing. Bekijk het overzicht van alle gratis proeflessen.

Ben je na de proefles helemaal verkocht? Schrijf je dan in voor het nieuwe sportseizoen en beleef een jaar vol sportplezier! Heb je recht op kansentarief? Bij heel wat clubs kan je met je UiTPAS met kansentarief inschrijven. Zo betaal je slechts 20% van het totale lidgeld. Een overzicht van de clubs die met UiTPAS werken vind je hier.

Geschreven op: 25 augustus 2020 in: sport, gratis, vrije tijd, doen, UiT met kinderen
Geschreven door: T.S.