Schrijf je in voor één van deze workshops of cursussen

Neem je je voor om in 2020 een nieuwe hobby aan te vatten en wat meer tijd voor jezelf te nemen? Deze 7 tips voor workshops en cursussen geven je alvast een duwtje in de rug.

Tip 1: Het jaar starten in balans

Hoe beter het nieuwe jaar starten dan door het vinden van evenwicht tussen lichaam en geest. Begin januari starten op verschillende plaatsen in Leuven nieuwe cursussen yoga, mindfulness en meditatie

BEKIJK HET AANBOD IN DE AGENDA

Tip 2: Start to Bullet Journal  - 14/01

Je drukke leven gepland krijgen en tegelijk creatief bezig zijn? Dat kan met een Bullet Journal. Een notitieboekje waar je al je to do’s en afspraken op een logische manier ordent en aanvult met washi, foto’s, tekeningen en mooi geschreven letters. In De Maekerij kan je op 14 januari een introductiecursus volgen.

MEER INFO

Tip 3: Word een echte beterweter na deze lezingen

Je verdiepen in actuele thema’s ? ‘Tussen de Soep en de Feiten’ brengt elke maand straffe en actuele lezingen op dinsdagmiddag. De data liggen vast, de onderwerpen worden pas 10 dagen vooraf bepaald. De soep staat klaar of breng gerust je eigen boterhammen mee.

MEER INFO

Tip 4: Meer lezen en schrijven in 2020 

Hoe zou het zijn om in 2020 bewust tijd vrij te maken om te lezen? De Slow Reading Club komt elke maand samen om in stilte je eigen boek te lezen met een drankje erbij. Het nieuwe leesjaar start op 9 januari.

MEER INFO

Heb je het boek ‘Het moois dat we delen’ van Ish Aït Hamou gelezen? Dan moet je zeker en vast naar ‘De Grootste Leesclub’ in de stadsschouwburg. Op 16 februari kan je met de auteur in gesprek gaan over het boek. 

MEER INFO

Meer zin in schrijven? Wisper organiseert opnieuw enkele cursussen voor schrijvers in spe: ‘starten met schrijven’, ‘wordt vervolgd: een schrijfavontuur’, een open atelier, ‘feedback op teksten geven en krijgen’, ‘van gedachten naar gedichten’, …

BEKIJK HET AANBOD IN DE AGENDA

Tip 5: En zingen maar …

Gedaan met enkel onder de douche te zingen. In Hal 5 kan je op 23 januari samen met anderen gaan zingen tijdens Allez, Chantez! Je hoeft helemaal niets voor te bereiden en iedereen met veel goesting om te zingen is welkom! Het maandelijks event is gratis (enkel in februari is er een betalende activiteit).

MEER INFO

Er worden begin januari ook opnieuw zangcursussen georganiseerd door Wisper: ‘Zang op vrijdag’, ‘Backing Vocals’, ‘Natuurstem op de planken’, ‘Vocal Percussion’… Je kan ook bij de stemdokter langs gaan op 1 februari.

MEER INFO

Op 6 februari kan je dan weer in Het Depot terecht voor een workshop samenzang.

MEER INFO

Tip 6: Een dansje placeren …

Droom je ervan om dit jaar samen met je partner de show te stelen op de dansvloer? Dan is de cursus koppeldans in Heverlee misschien wel iets voor jullie? Op 9 januari start de proefles.

MEER INFO

Bij Latijns-Amerikaanse of Afrikaanse ritmes kan niemand blijven stilzitten. 2020 wordt het jaar dat jij de Argentijnse Tango, de Cubaanse Salsa of Afrikaanse dans onder de knie krijgt.

HET AANBOD SALSA

HET AANBOD TANGO

HET AANBOD AFRIKAANSE DANS

Tip 7: Tijd voor creativiteit

Wordt 2020 het jaar dat jij je eerste kinderboek illustreert? Of wil je wel je eigen postkaart of een kleine illustratie bij een brief maken, zonder dat je al teveel ervaring met tekenen hebt?

CURSUSSEN ILLUSTREREN

Wil je leren schilderen of je techniek verbeteren? Of kom naar het atelier om samen met anderen vrij aan je eigen schilderij te werken.

MEER INFO

Foto's: Leuvengirl, De Maekerij en Wisper vzw

Geschreven op: 03 januari 2020 in: vrije tijd, doen
Geschreven door: Leuvengirl