Rode Hond

Tijdens de eerste 4 dagen van de herfstvakantie

Kunstenfestival voor families

Niets werkt zo aanstekelijk als de verwondering van kinderen. Daarom is kunstensfestival ‘Rode Hond’ ook zo besmettelijk. Kinderen tot twaalf jaar zijn vier dagen lang van harte welkom, samen met heel hun familie. Met meer dan 200 activiteiten, verspreid over de hele stad, is er keuze te over: theater, muziek, dans, literatuur, workshops, film, circus … Veel van het aanbod is bovendien gratis.

Maar liefst zestien cultuurpartners zorgen ervoor dat niemand zich in de herfstvakantie zal vervelen. Het aanbod van deze 12de editie is weer erg groot: kinderen ervaren kunst op alle mogelijke manieren. Of ze nu opgaan in de verhaallijn van een voorstelling of film, of zelf artistiek aan de slag gaan en hun verbeelding delen met broers, zussen, (groot)ouders en alle anderen …

Festivalstraat Riddersstraat
Zoals steeds nestelt ‘Rode Hond’ zich ook letterlijk in de stad. Deze editie pakt de sympathieke viervoeter zelfs uit met een hele Festivalstraat: de Riddersstraat! De Festivalstraat wordt ingehuldigd met een ‘Groot Openingsfeest’ op zaterdagochtend en iedereen is welkom om mee te fietsen. Samen met alle bewoners verwelkomt ‘Rode Hond’ je daarna in kinderwerking Fabota, wassalon Primus, kleuterschool Sint-Jan én bij mensen thuis. De bewoners hijsen hun zelfgemaakte vlag, leiden je rond op de Kunstroute, houden een Fietsparcours en het Festivalcafé wordt dé plaats voor een hapje, een drankje en heel veel animatie: grime, goochelaar, familiefoto, concerten, steltlopen of andere circuskunsten.

Programma op maat
‘Rode Hond’ blaft uiteraard over heel Leuven en kwispelt voor alle leeftijden. Zelfs de allerkleinsten – vanaf 3 maanden – zijn welkom en ook tieners worden op hun wenken bediend. Hoe vind je jouw gading in het aanbod? Op www.rodehond.be staat alle info van alle activiteiten op de vier dagen. Met enkele handige filters – leeftijd, datum, kunstdiscipline en locatie – stel je snel je eigen programma samen.

Geschreven op: 02 oktober 2017 in: gratis, concert, theater, dans, expo, festival, film, literatuur

Op de agenda

Rode Hond

Rode Hond