Pop? Rock? Of liever een smartlap? Welk concert kies jij deze zomer?

Aan muziek geen gebrek deze zomer in Leuven: zowel in de binnenstad als in de deelgemeentes kan je fijne concerten meepikken. UiT in Leuven helpt je op weg.

TIP 1: Klassiek op z’n best met Zomer van Sint-Pieter 

Zomer van Sint-Pieter blaast 20 kaarsjes uit. Deze bijzondere verjaardag viert 30CC met maar liefst 33 lunchconcerten vol klassieke meesterwerken en verrassende composities. De spotlights zijn volop gericht op Belgische solisten en ensembles. Ook de geliefde themaweken voor strijkkwartetten (3-6 augustus) en piano (10-13 augustus) staan weer op het menu. 

Van 1 juli t/m 27 augustus, elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag om 12.15 uur in 30CC/Schouwburg. Meer info op www.30cc.be/zomer.

TIP 2: Festivalgevoel on voor de Leuven Air 

Leuven Air, het coronaveilig alternatief voor Het Groot Verlof, haalt het kruim van de Belgische scene naar Leuven. Put your hands up for Yevgueni, Tom HelsenAbsynthe Minded, Isolde, Milow, Gabriel Rios, Novastar, Black Box Revelation, Het Zesde Metaal, Brihang, Arsenal, Hooverphonic, Portland, Tourist LeMC, Zwangere Guy, Clouseau …  

Platzak? Niet getreurd, want de optredens van onder meer FroukjeAtaneres, Raymond Van het Groenewoud, Moody Mae en Les Truttes zijn helemaal gratis. 

Van 1 juli t/m 14 augustus, elke donderdag, vrijdag en zaterdag om 18.30 (doors) op het evenementenplein in Heverlee. Meer info op www.leuvenair.be.

Over Moody Mae: het Leuvens hiphopcollectief Moody Mae brengt lyrics met een boodschap, verpakt in aanstekelijke tunes. De liveband en funky blazers zorgen voor een wervelstorm aan energie. Wie er vorig jaar bij was op de Anderhalvemetersessies weet dat je dit moet gezien hebben.

TIP 3: terrasconcerten (en ook wat comedy) in de besloten tuin van Bar Bleu 

Pop-up café Bar Bleu nestelt zich andermaal rond de oude kloostertuin van het klooster van de Broeders van Liefde. Met de regelmaat van de klok organiseren ze fijne events met comedy en muziek. Wat dacht je bijvoorbeeld van een avondje Soul in The Sun met Northern Soul?  

Je vindt alle data & andere info in de UiT-agenda.

Extra tip 1: MarimbaSCAPES in de Kruidtuin op 24 juli van 15:30 tot 17:30. De Leuvense Kruidtuin bestaat 200 jaar dit jaar en dàt is een goede reden om te feesten. Op 24 juli betoveren de heerlijke MarimbaSCAPES van componist en percussionist Evert Van Eynde jong en oud. De componist verdeelde de tuin in twaalf zones en componeerde voor elke zone rustige muziek, als een verrijking op de al prachtige omgeving. Dit moèt je beleven!

Extra tip 2: op het einde van de vakantie kan je zoals vanouds dansen dansen op deuntjes van over de hele wereld op Colora Festival. De line-up wordt later bekend gemaakt, maar noteer nu alvast 21 en 22 augustus in je festivalagenda!

Coverbeeld © Manuel Van De Weijer
Zomer van Sint-Pieter © WieBa Photography
Moody Mae © Joel Hoylaerts

Geschreven op: 07 juli 2021 in: vrije tijd, kijken en luisteren, doen, bezoeken
Geschreven door: UiT