Picture perfect: Abdij van Park

Erfgoed, recreatie, gastronomie en muziek gaan hand in hand in Abdij van Park.

Aan de rand van de stad, waar de huizen de wolken raken, vind je een van de beste plekjes om je heerlijk te ontspannen. Erfgoed, recreatie, gastronomie en muziek gaan hand in hand in Abdij van Park. UiT in Leuven ging langs en kwam terug met vijf tips.

TIP 1: Library of Voices

In de Norbertuspoort, de eerste poort die je tegenkomt als je de site binnenwandelt vanaf de Norbertijnerweg, tref je de Library of Voices. In deze ‘bibliotheek’ kan je -op afspraak- kennismaken met het muzikale erfgoed van de Lage Landen.

Laat je stem horen

De Norbertuspoort werd recent genomineerd voor de Onroerenderfgoedprijs van Vlaanderen en maakt bovendien kans op de Publieksprijs. Stemmen kan tot 8 september op www.onroerenderfgoedprijs.be/de-publieksprijs.

TIP 2: Picknicken op de oever

Als de zomer op z’n heetst is, is het heerlijk toeven op het abdijdomein. Haal een wandelplan op bij het onthaal van de Abdij van Park en ontdek de heerlijk schaduwrijke plekjes rondom de prachtige vijver. Vul je picknickmand met lekkers en geniet van de lommerrijke omgeving en je gezelschap.

TIP 3: Verse melk

In de automaat aan de Sint-Janspoort kan je verse melk kopen van BoerEnCompagnie, hun koeien grazen op de weilanden rondom de abdij. Daar vlakbij is de moestuin van tuinbouwproject De Wikke. Het is een open tuin, waar je overdag in mag wandelen. In de Abdijwinkel op het neerhof kan je hun verse producten op de kop tikken. Een ideale aanvulling op je picknickmand!

TIP 4: Collectief geheugen

In PARCUM loopt op dit ogenblik de eigentijdse expo 'This is not a collection' die een blik werpt op ons gemeenschappelijk religieus erfgoed. Mariabeeldjes gevuld met wijwater, bedelarmbandjes, bewegende Jezuskindjes … gaan in dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars als Guillaume Bijl, David Claerbout, Berlinde De Bruyckere en Ria Pacquée – goed voor 4 sterren in De Standaard.

TIP 5: Drink een glaasje aan de Abdijmolen

De prachtig gerestaureerde watermolen is de thuis van brasserie De Abdijmolen. Het terras boven de vijver is zonder twijfel een van de mooiste plekjes om te klinken op het leven. Santé!

Meer lezen over Abdij van Park


foto's van boven naar onder:

Marco Mertens - Sylvan Mercy - Marco Mertens - BoerEnCompagnie/Radio 2 - Parcum - Marco Mertens

Geschreven op: 29 juli 2019 in: sport, gratis, vrije tijd, kijken en luisteren, doen, bezoeken, UiT met kinderen
Geschreven door: KS