Ontdek het bos - lekker dicht bij huis

Tijdens de herfst is het heerlijk vertoeven in de Leuvense bossen. We zetten voor jou de leukste activiteiten op een rijtje.

Tip 1: Vogels spotten

Vogels spotten is hipper dan ooit. Pak dus je verrekijker en natuurgids en trek richting het bos. Spits je oren en ga op het getjilp af. Op de website van natuurpunt vind je meer info over bosvogels en de geluiden die ze maken. Handig! 

Tip 2: Bosbaden in Heverleebos

Wist je dat Heverleebos een Natuuroase heeft? Een stilteplek waar je kan gaan bosbaden. Je vindt er tips om met al je zintuigen te focussen op de natuur. Dus zet die smartphone een half uurtje uit en laat alle stress van je af stromen.

Tip 3: Knuffel eens een boom

Ook zo’n zin om te knuffelen? Knuffel eens een boom. Vind jouw perfecte boom. Bekijk hem goed: de kruin, de bladeren, de stam. Voel de schors. Vind je het toch wat vreemd om je armen om de boom te gooien, dan kan je ook tegen de boom gaan zitten of staan.

Tip 4: Wandelen in het Egenhovenbos 

Het Egenhovenbos is het kleine broertje van Heverleebos en het Meerdaalwoud. Een broekbos in de vallei van de Dijle en Voer met eiken, essen, lindes en notenbomen. Heerlijk voor een korte wandeling.

Tip 5: Mountainbiken 

Je stuurvaardigheid en uithoudingsvermogen testen op de Mountainbike kan in de bossen in en om Leuven. Zanderige paadjes, verharde wegen en af en toe een pittige helling, wat wil je nog meer. Ideaal na een drukke (tele)werkdag. 

Foto’s Pixabay en Canva

Geschreven op: 30 mei 2020 in: sport, gratis, vrije tijd, doen
Geschreven door: Leuvengirl