Ontdek de fijnste en gezelligste plekjes van Leuven

UiT in Leuven geeft je 5 tips voor een heerlijke nazomer!

TIP 1: Keuvelen onder een bijzondere boom

In het centrum van de stad vind je enkele bijzondere bomen. In het Park Den Bruul (Brouwersstraat) staat bijvoorbeeld een prachtige rode beuk, die bij warme dagen de ideale plek vormt om met de familie te picknicken of gezellig bij te praten met vrienden.

De zomereik in de vrij toegankelijke tuin van Museum M (ingang Savoyestraat) is dan weer dé plek om verhalen (voor) te lezen. De stoeltjes staan alvast klaar.

Eén van de meest gefotografeerde bomen in de stad is de Magnolia aan de Dijleterassen (Dirk Boutslaan). In de lente zorgen de roze bloesems voor Instagramwaardige plaatjes, maar ook in de zomer is hij meer dan de moeite waard. Heerlijk verpozen aan het water.

TIP 2: Genieten van parkjes en verborgen tuinen

Natuurlijk is het Donatiuspark altijd een goede optie bij warme dagen. Ben je echter op zoek naar het meest romantische schaduwrijke plekje van de stad? Het Dijlepark (Redingenstraat) zal je niet teleurstellen.

Het Mariapark (Bankstraat) en Tuin de Walque (Straatjesgang) heb je dan weer vaak voor jou alleen (hopelijk blijft dit zo na de restauratie).

De Hortus Botanicus (Kapucijnenvoer) is een geliefkoosde plek bij Leuvenaars. Een tip: loop even verder door en ontdek er de Verzonken Tuin en de Fruittuin.

Meer info via de website van Visit Leuven

TIP 3: Op zoek naar rust aan de abdijen

Stilte in de stad? In Leuven vind je die op wandelafstand van het centrum. De tuinen van de Leuvense abdijen zijn de ideale plek om helemaal tot rust te komen. Tijd voor bezinning of gewoon voor een goed boek.

Het zicht over het centrum van de stad in de tuin van Abdij Keizersberg is fantastisch. Van op een bankje in de Sint Geertruiabdij doet de bijzondere architectuur van de Thieryvleugel je mijmeren over het Leuven van voor de eerste wereldoorlog.

Genieten van de vredesbeiaard kan dan weer aan de vijvers van Abdij van Park (Heverlee) en paarden en schapen bepalen mee de sfeer van de Abdij van Vlierbeek (Kessel-Lo).

Meer info via de website van Visit Leuven

TIP 4: Wandelen in het bos

Niets zo heerlijk als een stevige wandeling door Heverleebos, dat samen met het Meerdaalwoud en het Egenhovenbos het grootste gemengde loofbos van Vlaanderen vormt. De groene long van Leuven zorgt voor de nodige verkoeling op een warme nazomerdag.

Meer info via de website van Visit Leuven

TIP 5: Of liever genieten van een fijn terras

Hou je liever van wereldse geneugten dan vlei je je met plezier neer op één van de honderden Leuvense terrasjes. Een ontbijt, lunch, diner, een koffietje na de les of een drankje na het werk: op elk moment van de dag is er wel een terras dat schaduw biedt.

Geschreven op: 10 september 2019 in: gratis, vrije tijd, doen, UiT met kinderen
Geschreven door: Tekst en foto’s: Saskia Gheysens