NIEUWS: M Leuven opent opnieuw zijn deuren.

M start meteen met een toptentoonstelling. Ontdek het werk van de beroemde beeldhouwers Rodin, Meunier & Minne. Bovendien heb je het museum bijna helemaal voor jezelf. Reserveren is wel verplicht.

EXPO
Rodin, Munier & Minne
18.05.2020 >< 30.08.2020
M Leuven

De beeldhouwers Auguste Rodin, Constantin Meunier en George Minne waren de voortrekkers van een ware beeldrevolutie aan het einde van de 19de eeuw. Die zou de fundamenten leggen voor de moderne beeldhouwkunst. Inspiratie voor hun revolutie haalden de kunstenaars nochtans in het verleden. Ze grepen in veel opzichten terug naar de middeleeuwen om hun beeldtaal voor de toekomst vorm te geven. 

In M worden werken van de kunstenaars tegenover middeleeuwse beelden geplaatst om zo de opmerkelijke parallellen tussen de twee tradities bloot te leggen.

M heeft een veilig parcours voor jou uitgestippeld langs de tentoonstelling 'Rodin, Munier & Minne', maar ook langs het werk van Angolees kunstenaar Kiluanji Kia Henda. Verder loopt de route door de collectiepresentaties ‘Alles voor de vorm’ en ‘De Taal van het Lichaam’.

MEER INFO & TICKETS

Foto: Zaalzicht 'Rodin, Meunier & Minne' in M © Dirk Pauwels

Geschreven op: 23 mei 2020 in: bezoeken
Geschreven door: M Leuven & UiT