Naar buiten met de kids in oktober!

We weten het, het weer is niet schitterend en je hebt misschien zin om gezellig onder een dekentje te kruipen... Maar wij moedigen je aan om toch je stoute regenlaarzen aan te trekken en als dat Leuvens leuks in oktober te gaan ontdekken met de kids!

TIP 1: Op archeologische speurtocht // 9 - 11 oktober

Je hebt nodig: een fiets of je stapschoenen, de bijhorende wandelkaart en een gezonde portie aan nieuwsgierigheid. Haal je brochure af op het Stadskantoor, De Bib Leuven of bij Leuven Leisure en ga op je eigen tempo op speurtocht naar het verleden. 

MEER INFO

TIP 2: Gekke fietsenparcours // 10, 17 & 24 oktober

Tsjeezen en rondcruisen over het Ladeuzenplein? Dat kan maar dan met een leuke twist; je mag gratis een gekke fiets uitkiezen!

MEER INFO

TIP 3: Naar de film: The secret garden // elke woensdag en zondag

Cinema ZED speelt elke woensdag en zondag van oktober (behalve zondag 18 oktober) de mooie film 'The secret garden'. Een magische klassieker waar kinderen hun verbeelding de vrije loop kunnen laten. De ideale tip voor bij slecht weer!

MEER INFO

TIP 4: Nog eens naar de film: Ridder Muis // elke zondag

Ga op queeste met ridder Muis en haar beste vriendin Draak als het te slecht weer is om buiten te gaan spelen. De voorstelling vindt elke zondag plaats in Cinema ZED.

MEER INFO

TIP 5: Upcycling tijdens de International Repair Day // 17 oktober

Er gaat zoveel de vuilbak in, maar niet vandaag! Breng een oude jeans of een plastieken zak mee en maak er onder begeleiding iets moois van.

MEER INFO

TIP 6: Los in 't Bos XL // 18 oktober

Dit jaar is er niet één maar wel drie bossen die omgetoverd worden tot speelbos! We maken er een XL editie van en iedereen is welkom om te komen ravotten tussen de groene bladeren. Schrijf je wel zeker op voorhand in!

MEER INFO & INSCHRIJVEN

TIP 7: Dag van de jeugdbeweging // 23 oktober

Gemakkelijk en o zo tof! Stuur je kind vandaag in scouts-, chiro-, ksa-,... outfit naar school zodat ze kunnen tonen in welke leuke jeugdbeweging zij zitten. Er zijn veel scholen die deelnemen en een activiteit organiseren. Vraag het zeker na bij jouw school of jeugdbeweging wat er gepland staat of neem een kijkje op www.dagvandejeugdbeweging.be

TIP 8: Halloweenmonstertjes komen tot leven // 31 oktober

Maak ter gelegenheid van Halloween een stop-motion filmpje van enge Halloweenmonstertjes. Je krijgt een iPad en uitleg van de Dagromerij en het filmpje verschijnt erna op hun Facebookpagina!

MEER INFO 

TIP 9: Reserveer je plekje op Rode Hond 

Het beroemde kinderkunstenfestival vindt pas plaats in november - van donderdag 5 november tot en met zondag 8 november  - maar de ticketverkoop is gestart. En je weet dat tickets altijd snel de deur uit gaan. Dus neem lekker ouderwets pen en papier, bekijk het programma en reserveer je plaatsjes. Nu je kinderen nog een maand in bedwang houden ....

MEER INFO

Geschreven op: 07 oktober 2020 in: doen, UiT met kinderen
Geschreven door: Lien Van der Steen