Mooi, Leuven is mooi II

Leuven is een mooie stad, dat hoeven we geen Leuvenaar uit te leggen. UiT in Leuven trok erop uit en kwam terug met deze toppers. De volgorde is compleet willekeurig. Wat zijn jouw favoriete plekjes?

De Velodroom

Sinds het begin van de grote vakantie is Leuven een pleisterplek rijker: de gloednieuwe Velodroom langs de Brusselsestraat. Tijdens de openingsceremonie kwamen toprenners Sander Armée, Kenneth Van Rooy en Thimo Willems langs. Ze zetten toptijden van amper 12 seconden neer. Doe jij beter? #vergeetjehelmniet!

Onze gouden tip: de Velodroom is zoveel meer dan alleen een fietsplek. Je kan hier ook naar de Zomerfilms kijken, voorstellingen van CIRKL meepikken of simpelweg een pintje drinken bij Bar Vélo.

Stelplaats

Iedere woensdag, donderdag en vrijdag van de zomer kan je hier naar Stelplaya, een zomerconcept tsjokvol jeugdig zomervertier, met een zomerbar, live concerten, dj-sets, expo en de kookkunsten van jonge chefs op Stelplat …

Onze gouden tip: op donderdagen spelen Leuvense muziekcollectieven ten dans, en bakken jongeren in een zelfgebouwde leemoven de heerlijkste home made pizza’s.

foto Emma Hallemans

HAL5

Nog zo’n streepje Berlijn in Leuven: HAL5 langs het oude locomotievenpad in Kessel-Lo. Je kan hier lekker chillen met je gezin, proeven van al het lekkers in de hal, deelnemen aan circusworkshops …

Onze gouden tip: Op zaterdag 21 augustus ligt hier de finish van de Night Run, een heerlijke avondloop door de binnenstad die je langs smalle steegjes en geheime plekje loodst. De inschrijvingen zijn helaas volzet, maar supporteren kan nog steeds.

foto Ushi Claes


Evenementenplein Heverlee

Op het evenementplein langs de kazerne in Heverlee tref je dit jaar Leuven Air, het coronaveilig alternatief voor Het Groot Verlof. Nog tot en met 14 augustus kan je hier terecht voor concerten van het Belgisch kruim van de muziekwereld.

Onze gouden tip: Ga en geniet, dansen is toegestaan! Hoe heerlijk is dat? Nog op het programma: Het Zesde Metaal en Brihang, Arsenal en Float Fall, Hooverphonic en Portland, Tourist LeMC en Aarde aan Daan, Zwangere Guy, Vinci en Freddie Konings en Clouseau.

foto Kaan Senel

Geschreven op: 02 augustus 2021 in: vrije tijd, kijken en luisteren, doen, bezoeken
Geschreven door: UiT in Leuven