Leuven: Street Art hotspot

Niets zo fijn als slenteren door de straten van Leuven op zoek naar de laatste nieuwe street art. Murals, paste-ups of stencil art, je komt ze in alle formaten tegen. Leuven staat op de kaart als Street Art stad. Vergeet zeker niet de app Street Art Cities Leuven te downloaden.

TIP 1: Dieren in een hoofdrol

De stad is gevuld met dieren. Vlinders (Camilo Torres Brusselsestraat – een verborgen street art parel!) en ganzen van Din Din (Penitentienenstraat), olifanten (Brusselsepoort), een pauw (Mechelsestraat), blauwe vogel (school De Ring) en de wolven van Dzia (Lindensestraat) en natuurlijk de kleurrijke vogels op de brug aan de Abdij van het Park en de grote uil enkele meters verder (Super-A, Collin van der Sluijs).

Ook op het Hooverplein vind je héél wat dieren op de nutskasten in het kader van het project “tour elentrik”.

TIP 2: Onze BISSER

BISSER kom je gewoon overal in Leuven tegen. Zijn ronde cartoonachtige figuren in aardetinten zijn héél herkenbaar. Zijn twee laatste werken (Maria Theresiastraat en aan de zorginstelling De Wingerd) laten een andere Bisser zien. Oordeel zelf.

TIP 3: Ga op verkenningstocht

De Street Art Cities Leuven app en site zijn helemaal up to date. Op een overzichtelijk kaartje vind je alle kunstwerken in de stad met info. Zo stippel je in een mum van tijd je eigen wandel- of fietsroute uit.

Deel je foto’s gerust op sociale media #uitinleuven #streetartleuven #visitleuven #urbanartleuven #seemyleuven 

STREET ART CITIES LEUVEN

Een weetje: Heel wat van de murals in Leuven kwamen tot stand dankzij ‘Kom op voor je wijk’. Dit is een initiatief van de Stad Leuven met als doel buren samen projecten te laten bedenken en uitvoeren om de buurt aangenamer te maken en elkaar te ontmoeten. 

MEER INFO

CORONAVIRUS: voor de meest recente informatie over de coronamaatregelen verwijzen we je door naar de officiële website van de stad Leuven www.leuven.be/corona

Foto’s: @leuvengirl

Geschreven op: 06 juni 2020 in: gratis, vrije tijd, doen, bezoeken
Geschreven door: Leuvengirl