Kunstendag voor kinderen

Ontdek de wereld van kunst en cultuur samen met je kinderen.

Beeld van de voorstelling 'Les songes d'Antoine'

Je ziet een pikzwarte achtergrond, met op de voorgrond een beeld van een mannetje dat met gestrekte benen op de grond zit en kijkt naar een pluizig ei.

Zondag 18 november is het voor de zevende keer ‘Kunstendag voor kinderen’. Een familiedag om samen met jonge kinderen te beleven. In het Leuvense staan niet minder dan 12 verschillende kijk- of doe-activiteiten op het programma. Een uitgelezen kans om de wereld van kunst en cultuur samen met je kinderen op een superleuke manier te ontdekken. 

UiT in Leuven pikt twee toppers uit het aanbod:

De dromen van Antoine - Les songes d'Antoine

Dit woordeloos toneelspel is gebaseerd op de parabel van de verzoekingen van de heilige Antonius. In dit verhaal worden de verzoekingen echter omgetoverd in surrealistische ontmoetingen. Antoine heeft zich in een grot teruggetrokken en krijgt bezoek van drie komische figuren: een harige bal, een konijn-vogel-robot en een wulpse dame.

Deze personages zijn de creaties van het Franse kunstenaarsduo Clédat en Petitpierre. Hun sculpturen komen op scène tot leven via subtiele geluids- en lichtregie.

In hun mysterieuze wereld zit de eenvoudige boodschap: stap naar de ander toe, vergeet dat je bang bent van het onbekende en ontmoet elkaar. Ouderen zullen in deze visuele parel heel wat knipogen naar de kunstwereld ontdekken. Een aanrader voor heel de familie.

18/11, 15 uur, in STUK, € 8, tickets

Labo digitale kunsten

Bij deze activiteit gaan de kinderen zelf aan de slag met de nieuwste technische snufjes. Digitalisering geeft aan kunst immers nieuwe mogelijkheden. Twee digitale kunstenaressen Iwona Pom en Sophie Vanhomwegen helpen de kinderen op weg.

Wat kun je in hun labo zoal uitproberen? 

  • een 360° camera, waarmee je alles om je heen vastlegt.
  • een virtual-reality-bril waarmee je in een andere wereld belandt.
  • 3D anaglyph, dat is een methode om stereofoto’s te bekijken. Je weet wel: met zo’n brilletje waarvan het linker glas rood is en het rechter cyaan waardoor de foto’s diepte krijgen. 
  • fotograferen met een green screen, deze techniek kom uit de filmwereld. Je fotografeert jezelf met op de achtergrond een groen scherm. Via de computer kan je deze achtergrond inwisselen voor een andere achtergrond. Neem wat verkleedkleding mee, zo kun je een foto van jezelf maken alsof je in New York zit of in een magisch sprookje. Altijd leuk om vriendjes te verrassen.

18/11, 13-16 uur, in OPEK, gratis

Geschreven op: 05 november 2018 in: gratis, kijken en luisteren, doen, bezoeken, UiT met kinderen
Geschreven door: Karla Stoefs

Praktisch

zondag 18 november 2018
Kunstencentrum STUK | Leuven
Waar
Kunstencentrum STUK
Leuven
Wanneer
zondag 18 november 2018 van 15:00 tot 15:40
Prijs
8 euro
Organisatie
Kunstencentrum STUK
zondag 18 november 2018
OPEK - Openbaar Entrepot voor de Kunsten | Leuven
Waar
OPEK - Openbaar Entrepot voor de Kunsten
Leuven
Wanneer
zondag 18 november 2018 van 13:00 tot 16:00
Organisatie
OPEK