Kunst beleven door het zelf te doen bij WISPER!

Meer dan 90 kunsteducatieve cursussen wachten op enthousiaste deelnemers bij Wisper.

WISPER heeft ook in 2019 een mooi palet aan artistieke cursussen in de aanbieding. En wel meer dan 90 stuks. Voor nieuwsgierige beginners en gevorderde amateurkunstenaars. Wat je je daarbij moet voorstellen? Twee ‘Wisperlingen’ vertellen jou hun ervaring.

In 2018 heeft Chloe De Clippel de cursus ‘Schrijven voor kinderen en jongeren’ bij Sandrine Lambert gevolgd. Ze koos voor deze cursus om haar schrijfvaardigheden te verbeteren en tips te krijgen. Chloe De Clippel volgt al meer dan 10 jaar cursussen bij WISPER: “Het is tof om zo te proeven van verschillende kunstdisciplines. Je hoeft niet meteen een jaarreeks te volgen, en ook de vakantieformules vind ik erg tof aan WISPER.”

Als klein meisje vond Alana Duson het geweldig om op het podium te staan. Dansen, zingen , acteren,...  Als het maar voor een publiek was en als de mensen het maar leuk vonden: “Ik ben dit stukje van mezelf door de jaren wat verloren, zonder het zelf te beseffen. Ik raakte weer geïnspireerd door een personage uit een film. Dus ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om het 'kleine meisje' weer los te laten. En dat bracht me bij WISPER!”

Na de cursus ‘Proeven van acteren’ wil Alana ook de avondreeks ‘Acteren voor beginners’ volgen, want ze heeft alleen maar meer ‘goesting’ gekregen om verder te doen. Ze vindt haar huidige lesgever Bram Kelchtermans geweldig, maar vindt ook: “Een andere lesgever betekent ook een andere insteek. En dat kan alleen maar goed zijn om van te leren!”  

EEN GREEP UIT HET AANBOD:

  • Illustratie: kopiecollage : voor beginners met goesting om voluit te experimenteren en deelnemers die al ervaring hebben met illustratietechnieken. Tijdens deze cursus bouw je illustraties letterlijk op uit verschillende lagen en speel je met materialen, texturen, kleuren en transparantie.
  • Acrobatie in dans i.s.m. Cirkus in Beweging : of hoe je circustechnieken kan inzetten om op een andere manier te dansen. Een cursus met een hoog verrassingsgehalte en je hebt geen voorkennis nodig.
  • Macrofotografie op je eigen miniatuurfilmset : voor deelnemers met ervaring in beeldende kunsten of fotografie. Je bouwt je eigen kleine wereld en ontdekt wat er gebeurt wanneer je die met een macrolens vastlegt. Het resultaat wordt getoond tijdens de WISPER presentatiedagen!
  • Geen blad voor de mond: jong schrijfgeweld gezocht : voor jongeren tot 26 jaar die ondergedompeld willen worden in een wervelende mix van journalistieke vaardigheden.
  • Drum & groove kollektiv : Ken je die swingende en uitgedoste percussiegroepen op feesten, festivals en evenementen? Tijdens deze reeks maak je zelf deel uit van zo’n collectief. Ervaring speelt geen rol en op de WISPER presentatiedagen komen jullie samen in actie!
  • Clownerie voor beginners : Clown zijn is veel meer dan een rode neus opzetten. De kracht van een clown schuilt in zijn falen. Via speelse opdrachten ga je op zoek naar de humor in je eigen kwetsbaarheid. Heb je al ervaring? Dan is Clownerie op de planken zeker een aanrader.

Raadpleeg www.wisper.be voor een overzicht van alle cursussen en schrijf je snel in! 

WEETJES  

  • De meeste reeksen vinden plaats in OPEK, dé culturele hotspot aan de Vaartkom. 
  • Nieuwe tarieven:

                Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus

                Reductietarief: voor wie het minder breed heeft

                Plustarief: Met enkele euro’s extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen                  

                Kansentarief: enkel Leuvenaars met een laag inkomen via hun UiTPAS (OCMW,                 vervangingsinkomens,…) hebben recht op 80 procent korting.

                Meer info: www.uitinleuven.be/uitpas


Geschreven op: 21 december 2018 in: doen
Geschreven door: Annelies Van Hellemont