Klein Geluk, Groot Genot

Fijne, kleine tips voor jong en oud. Heel de zomer lang genieten in Leuven.

Het Klein Geluk mikt op de zalen en tuinen, ver weg van de events voor het "grote publiek". Nog tot en met 21 september kan je in Leuven terecht voor net dat tikkeltje meer. 

We geven je hier alvast enkele tips van de redactie mee voor de maand juli. 

1. De Zomer van Sint-Pieter 

Nu de solden in de stad zijn, kan je misschien je middagpauze op een terrasje vervangen door één van de klassieke lunchconcerten bij te wonen van de Zomer van Sint-Pieter. 

De geliefde pianoweek staat geprogrammeerd van 16 tot en met 19 juli, met onder meer de Belgische pianiste van Turkse origine Işil Bengi die een origineel en ‘kleurrijk’ programma zal uitvoeren en de Poolse pianiste Aleksandra Świgut die composities van haar landgenoot Frédéric Chopin ten gehore zal brengen. 

Nieuw dit jaar is dat je ook online kan betalen voor je ‘concertpas’ (10 tickets aan € 48).

Meer info:  www.30CC.be/zomer                                                  

2. Pop-up Bib         

Deze zomer tovert de Pop-Up Bib elke woensdagnamiddag van juli het terras van HAL 5 om tot het leukste leesterras van Leuven. Kies een boek en vlei je neer in de kussens of geniet van een verhaaltje of een andere leuke activiteit zoals buttons maken.  

Meer info: www.leuven.bibliotheek.be/pop-bib

3. Tango aan ’t station

Liefhebbers van de heerlijk passionele tango kunnen hun hartje ophalen. Vier zwoele zaterdagavonden kunnen zij zich laven aan deze sensuele Argentijnse dans onder een stralende sterrenhemel. Tango-deejay Jé speelt tanda’s met schitterende muziek van de maestro’s uitgevoerd door orkesten uit de gouden periode evenals eigentijdse interpretaties ervan.

Meer info: www.hetkleingeluk.be/tango

4. Expo Knausgard Mania

Met de oude Hasselblad van haar overleden grootvader maakt Alexia Leysen een indringende portretreeks van bekende en onbekende Knausgard-Lezers. Op 31 juli gaat Saskia De Coster in Barboek in gesprek met Alexia Leysen over haar werk. De expo is een prélude bij de theaterproductie Knaus die speelt op dinsdag 1 oktober in 30CC/Schouwburg.

Meer info: www.hetkleingeluk.be/knausgard

5. Leuven Bells 

Ondertussen een vertrouwd geluid op een zomerse avond in Leuven. De klokken van een van de vijf beiaarden in Leuven. (Inter)nationaal gerenommeerde beiaardiers geven het beste van zichzelf tijdens de concerten van Leuven Bells. In de maand juli is de tuin van de Sint-Geertrui Abdij de ideale luisterplek. 

Meer info: www.hetkleingeluk.be/leuven-bells

Geschreven op: 05 juli 2019 in: gratis, kijken en luisteren, doen, bezoeken, UiT met kinderen
Geschreven door: Wilfried Jans

Op de agenda

HET KLEIN GELUK 2019

Meer informatie