Kinderbrochure in de boekentas

Welke activiteiten organiseert stad Leuven in het voorjaar allemaal voor jouw kind? De kinderbrochure steekt een dezer dagen in de boekentas van jouw spruit, kijk het dus zeker even na! Wij pluizen hier alvast enkele toffe activiteiten voor jou uit.

Tip 1: Schermkamp 

Tijdens dit gloednieuwe Tofsportkamp maak je kennis met de drie wapens van de schermtechniek. Daarna volgen tactiek en duels zodat jouw kleine ridder stap voor stap leert hoe hij of zij met een schermzwaard aan de slag kan gaan.

Klinkt dit als de perfecte activiteit voor jouw kind?
Meer info of inschrijvingen vind je hier.

Tip 2: Hengelen aan 't Ford

Tijdens dit kamp word je ondergedompeld (misschien wel letterlijk?) in de hengelsport. Na enkele dagen hengelen, is jouw kind een echte pro die kan vissen met een vaste hengel, hengellijnen weet te maken en haken kan zetten.

Wil jouw bengel een vis aan de haak slaan?
Meer info of inschrijvingen vind je hier


Tip 3: Op ontdekking tijdens ReTTeKKePReT

De naam zegt het zelf al, tijdens de krokusvakantie belooft het opnieuw heel prettig te worden tijdens dit toffe themakamp van de jeugddienst. Kinderen van 4 tot 13 jaar kunnen deelnemen en hun creativiteit de vrije loop laten!

Hier vind je meer info, de inschrijvingen starten op 19 januari.


Tip 4: Survivalzwemmen voor waterratten

Gewoon baantjes trekken kan jouw kind al? Dan is hij of zij klaar voor de volgende stap en is survivalzwemmen misschien wel iets voor jullie? Hier leren ze verschillende overlevingstechnieken zoals zwemmen met kledij of bevrijdingstechnieken. Héél cool!

Meer info en inschrijvingen vind je hier.

Tip 5: Buitenspelen tijdens de Buitenspeeldag

Laat je gsm, tablet of computer even aan de kant en geniet van de frisse lucht! Tijdens de Buitenspeeldag op 22 april zijn er heel wat buitenactiviteiten te doen, o.a. op speelterreinen Terbank, de Spaanse Kroon, Vlierbeekveld, Hoogveld, Ymeria en de Bruul. Alle activiteiten zijn gratis en je kan gewoon aansluiten. Zet het zeker in je agenda!

Geschreven op: 10 januari 2020 in: doen, UiT met kinderen
Geschreven door: Lien Van der Steen