Ken jij Boekstart al?

Leuven is sinds september 2018 Boekstartgemeente. Met gratis en kwaliteitsvolle boekenpakketten maakt de stad kinderen vanaf het begin warm voor mooie boeken en stimuleert ze (groot)ouders om voor te lezen.

Boekstartproject 

Sinds de start van het Boekstartproject ontvingen al meer dan 1.080 Leuvense baby’s en peuters een gratis boekenpakket. Baby's krijgen hun pakketje op 6 maanden in het consultatiebureau van Kind en Gezin. Peuters pikken hun pakketje op in de lokale bib en voelen zich daar op die manier van kleins af aan thuis.

Doorheen het culturele jaar organiseren PIEP - Cultuurprikkels voor de allerkleinsten en de Bib Leuven tal van boekenactiviteiten voor baby’s en peuters. Je vindt het overzicht via deze link.

Maar er is meer! 

Om nog meer jonge kinderen van bij het begin te bereiken, verdeelde de stad meer dan 100 boekenpakketten over de Leuvense kinderopvanginitiatieven en gezinswerkingen. Daarbij staan fijne voorleesmomenten met de kinderbegeleiders voorop. De stad wil op die manier een inspiratie zijn voor gezinnen waar nog niet aan baby’s en peuters wordt voorgelezen.

Geschreven op: 13 september 2019 in: gratis, UiT met kinderen
Geschreven door: KC