Het staat in de sterren geschreven

De hitte slaat ook toe op de redactie van UiT in Leuven. Overdag zijn we wat traag van de warmte en ’s nachts kijken we naar de sterren. Wat voorspellen die voor jouw Anderhalvemetersessies?

Ram (21 maart – 19 april)

Het ietwat wilde karakter van een ram past perfect bij de set van de Compact Disk Dummies. Voor een compleet avontuur boekt Ram best een ticketje voor Ataneres: klassiek meets house & techno! 

Stier (20 april – 20 mei)

De rustige stier komt zonder twijfel aan zijn trekken bij het wondermooie ‘La Serenata’ van stadssopraan Noémie Schellens en Maarten Vandenbemden. Stier haalt zijn of haar hart ook op in de mooie Abdij van Park, met een gezellige picknick, een beiaardconcertje en een rondleiding. #genieten

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen laven hun nieuwgierigheid aan de film over het leven van inpakkunstenaar Christo, Walking on water en pakken vervolgens uit met hun brede kennis op De Grote Boze Kunstquiz in STUK.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Wie zegt er dat de gevoelige Kreeft niet houdt van een feestje? Dansen dansen op 'Daggers' van High Hi of op de zwoele tonen van Noémie Wolfs om precies te zijn. ‘Whisper all the things you need to me …’

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Waar een feestje is, daar is de Leeuw. Wat dacht je van Paul Michiels, brulboei Sergio (nope, kreeft) of ambiancegezelschap The Starlings? Ja, toch?

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagd, immer geboekstaafd als perfect, is in een frivole bui en kiest voor circus. De perfecte lijnen van Grensgeval vormen een goed begin. Cie Pol en Freddy houden Olympische Spelen voor jongleerders. Als dat maar goed komt…

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Emma, de klassieker van Jane Austen, werd verfilmd tot een kleurrijke komedie. Een warme Zomerfilm, op maat van de hartelijke Weegschaal. Ook Tuur Florizoone en gast Didier Laloy hebben alles in huis wat een hart verlangt: samen brengen ze een meeslepend muzikaal totaalpakket van stijlen en emoties.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

De diepzinnige schorpioen houdt wel van een concert met een weerhaakje. De sterren voorspellen een mooie avond bij Echo Collective plays Jóhann Jóhannson en voor de voorstelling ‘Geel Hesje’ van Het nieuwstedelijk.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Het verhaal van Luc Vanheerentals over ‘De Leuvense Wereldverbeteraars’ spreekt elke optimist aan. Boogschutter laat zich evenwel niet in een hokje klemmen en trekt best naar Wijgmaal: klassiek, poppy, hiphop en ouderwetse gezelligheid wisselen elkaar af. Voor de kenners is het dynamische hiphop duo FaBRECOLLECTIV. uit Leuven een schot in de roos.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Nuchtere Steenbok kiest waar voor zijn centen en gaat resoluut voor de double bill met pittige jazz van Lubiana en Karel Cuelenaere Trio en een streepje klassiek met de double bill van Kim Van den Brempt & Mirek Coutigny.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Exotische grooves en instrumenten gemaakt van afval? Schroothoop is spek naar de bek van de ietwat excentrieke Waterman! De passage van onder meer IKRAAAN en Hèlene Christelle Munganyende op 'Beloved Leuven' past ook perfect in het straatje van Waterman.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Feestband Shht zorgt voor een complete overrompeling van intense bas en geschifte dansmoves. Live zijn ze een brok energie, met een tikje chaos dabei. Zei er iemand Vissen? En om de zachte kant van deze karakters te zalven voorspellen de sterren een flinke portie ‘Op rozen’, een heerlijke muzikale bloemlezing naar het boek van Liesbeth Vereertbrugghen.

Keuzestress? Nah, de universe knows best!

---

De Anderhalvemetersessies worden georganiseerd met het oog op veiligheid van iedereen. Mondmaskers zijn verplicht, alsook 1,5 meter afstand bewaren, handen wassen... je leest alle maatregelen na op de website van de Anderhalvemetersessies.

Geschreven op: 31 juli 2020 in: vrije tijd, kijken en luisteren
Geschreven door: UiT

Op de agenda

De Anderhalvemetersessies vinden plaats op 11 locaties in open lucht, van 13 > 30 augustus.

tickets & info