Het Klein Geluk: tips

Het kleine broertje van Het Groot Verlof

Een zomer vol fijne momenten

Naast de grootschalige organisaties van Het Groot Verlof zijn er ook de intiemere evenementen van Het Klein Geluk: koppels die de tango dansen op een zwoele zomeravond, een concert in de koelte van de schouwburg, vrienden ontmoeten in tuinen en parken … Vier tips uit het goedgevulde programma.

TIP 1 : Café Jardin

Zon, zee, jeu de boules en strand, met op de achtergrond Brigitte Bardot Oh oh. Café Jardin brengt de sfeer van de Franse zomer naar Leuven met een feestje in de tuin van CC Oratoriënhof én Bal National op de Oude Markt.

TIP 2: Tango aan ’t station

Voor de liefhebbers van zwoele dansavonden: tango-dj Jé speelt muziek uit de gouden jaren van de Argentijnse tango en jij danst de nacht in …

TIP 3: Colora Festival: boordevol wereldmuziek

Colora Festival is een driedaagse muzikale wereldreis, met een tropische mix van internationale toppers en lokaal talent. Onder anderen EME, Ambrassband en Anavantou spelen ten dans. Verder zijn er workshops, expo, film, kinderanimatie en afterparty’s. Een aanrader voor de danser en de meerwaardezoeker!

TIP 4: Zomer van Sint-Pieter

Een hele zomer lunchconcerten in het historische hart van Leuven: dat blijft het succesrecept van de Zomer van Sint-Pieter. De zestiende editie biedt zowel vertrouwde klassiekers als nieuwe ontdekkingen.

Het aanbod is dit jaar erg gevarieerd, met toppers als violist Lorenzo Gatto, sopraan Jodie Devos, aanstormend talent én Leuvenaar Reinoud Van Mechelen, Les Muffatti en Quatuor Danel. Vanaf dinsdag 25 juli staat de geliefde pianoweek op het programma, en de week van 8 augustus is helemaal gewijd aan het strijkkwartet, met werken van onder meer Haydn, Beethoven en Mendelssohn.

Geschreven op: 20 juni 2017 in: gratis, concert, dans, expo, festival

Op de agenda

Het Klein Geluk

website