Het Klein Geluk

Zomerse activiteiten in hartje Leuven, weg van de grote massa.

Wat maakt jou gelukkig? Een knipoog van een onbekende? Wegdromen in een goed boek? Een kippenvelconcert? Tot rust komen in het groen? Een kus van je geliefde? … Dat laatste kan wat moeilijk zijn, maar voor de rest mag je rekenen op Het Klein Geluk.

Voor liefhebbers van klassieke muziek

‘Zomer van Sint-Pieter’ staat garant voor pittige middagconcerten in de foyer van de statige Schouwburg of de koele Predikherenkerk. Händel, Monteverdi, Beethoven, Saint-Saëns, Mozart, Stravinsky, Tsjaikovski … alle grote namen passeren de revue, zo nu en dan afgewisseld met een streepje authentieke wereldmuziek met onder meer Ialma en Le Tre Sorelle.

Met ‘Er zit muziek in Sint-Kwinten’ neemt gitarist Jan Wouters je mee op een ontroerende reis langs de mooiste gitaarmuziek. Wouters’ mix van zowel hedendaagse als klassieke stukken laat je wegdromen en even ontsnappen aan het ritme van alle dag.

Leuven Bells’. Klassiek of poppy? Geen genre is de Leuvense beiaardiers te veel. In Leuven hangt het hele jaar door muziek in de lucht. Met Leuven Bells steken ze in de zomermaanden een tandje bij met gastoptredens van vermaarde beiaardiers uit heel de wereld. Concerten afwisselend op de beiaard van de Universiteitsbibliotheek, Sint-Geertrui en het Begijnhof. Luisteren doe je in de rust van het verscholen groen in de buurt.

Bij de zomerconcerten van Leuven Orgelstad gaat het orgel een innig duet aan met een ander instrument. Topsolisten uit binnen- en buitenland verrassen met ongewone en poëtische programma’s.

Seekaman op Colora Festival

Dansen, dansen!

Nog drie zwoele zaterdagen dans je de sensuele tango op het Martelarenplein. Tangodj Jé speelt tanda’s met muziek van de maestro’s uit de epoca de ora op Tango aan ’t Station.

Ook Café Jardin zet de dansvloer uit: dansen, dansen op de Oude Markt op Bal Tricolore of shaken op de ritmes van o.a. DJ Karl Maxx in het Oratoriënhof.

Voor meer tropische ritmes meld je je best aan bij Colora Festival. Zij nemen je mee op een zomerse roadtrip boordevol wereldmuziek. Lennaert Maes, Sunny After Moon, Major, Cruda, Seekaman, KermesZ à l’Est … en een vette afterparty gegarandeerd.

Wat onzeker op de dansvloer? Meld je aan bij de gloednieuwe dansvereniging Danserie. Op 8 september organiseren ze DANSSTART met gratis danslessen voor alle leeftijden en alle niveaus.  

Expo

Ook aan tentoonstellingen geen gebrek op Het Klein Geluk. In de Maurits Sabbebibliotheek ontdek je het absolute topstuk (we kunnen niet duidelijker zijn) de Dendermonde Codex, een zeer bijzonder handschrift. KADOC toont werk van fotograaf Gilbert D’Haen en in het Scoutsmuseum maken ze plaats voor Raffaëllo Scali.

Must see voor elke Leuvenaar blijft natuurlijk de expo Herleven, een tentoonstelling over hoe de Leuvenaars de draad terug oppikten na 1918. In de zomermaanden kan je naar heel wat lezingen en workshops. Hou hun site in de gaten.

Maak zeker ook tijd voor een nieuw bezoek aan M, haal de banden aan met de permanente opstelling, laat je verrassen door werk van Jim Campers en blijf hangen bij de videokunst van de Finse Eija-Liisa Ahtila.

Lezen, lezen!

Een klein geluk schuilt soms ook in een goed boek. Bij elke activiteit van Het Klein Geluk selecteerde LeuvenLeest passende lectuur, 'Tweedehandstheater' & ‘Het wordt spectaculair. Beloofd’ van Zita Theunynck bijvoorbeeld. Of 'Jammin’ with Fonske & ‘Magnus’ van Arjan Lubach. Wie nog een voorraadje wil inslaan voor hij of zij op vakantie vertrekt, raden we met veel plezier alle leestips aan op LeuvenLeest.be.

Geschreven op: 10 juli 2018 in: gratis, vrije tijd, kijken en luisteren, doen, bezoeken, UiT met kinderen
Geschreven door: KS

Praktisch

vrijdag 21 september 2018
Verschillende locaties in Leuven | Leuven
Waar
Verschillende locaties in Leuven
Leuven
Organisatie
Stad Leuven

Op de agenda

Het Klein Geluk, van 21 juni tot en met 21 september, in Leuven

volledig programma