HET GROOT VERLOF: Hogeschoolplein

Oase van relatieve rust

Het Hogeschoolplein doet ook dit jaar weer dienst als een plek waar het rustig toeven is tijdens de drie ‘Beleuvenissen’. “Hier kunnen mensen op het gras zitten en kunnen ze op hun gemak luisteren naar de muziek”, klinkt het bij Jochen Smets van vzw Wesp die het programma voor het Hogeschoolplein in elkaar bokste. “Het is ons luisterplein, als het ware.”

Daarnaast is het Hogeschoolplein ook een verrassingsplein. “Hier kan je muziek beluisteren vanuit heel de wereld: Galicië, Italië, Griekenland, Ivoorkust én Leuven”, vertelt Jochen Smets. ”Kom en ontdek, is de boodschap.”

Zomers mediterraan feestje

Vrijdag 13/7 is het feest op het Hogeschoolplein. “De Brusselse dames van Ialma brengen Galicische volksliederen, samen met de Ivoriaanse Manou Gallo die als de beste bassiste van Afrika wordt beschouwd. En met de Italiaanse zangeres Lucilla Galeazzi, die een van de bekendste vertolkers is van het populaire liedje ‘Bella Ciao’.”

Bruggen bouwen

De vrijdag daarop (20/7) is het de beurt aan Wouter Vandenabeele. Deze Gentse violist neemt je mee op een muzikale trip langs 3 continenten. “Wouter is een uitzonderlijk figuur. Hij is een van de betere folk muzikanten van ons land, en een soort bruggenbouwer. Hij gaat dan ook een soort ‘best of ‘ van zijn samenwerkingen brengen op het Hogeschoolplein. Met muzikanten uit het Midden-Oosten, Afrika en uit de rest van de wereld.”

Leuven boven

De derde vrijdag (27/7) staat helemaal in het teken van de ‘Leuvense scene’ op het Hogeschoolplein. De twee acts die er geprogrammeerd staan zijn wat minder bekend, en toch is het popmuziek. “Het duo And Then Came Fall brengt intimistische pareltjes. De sfeer op het ‘luisterplein’ zal dus rustig moeten groeien. Dat is vorig jaar al behoorlijk gelukt, dus waarom nu niet opnieuw?”

“Met Spencer the Rover trekken we daarna alle registers open. Koen Renders, aka Spencer the Rover, is een arrangeur die heel wat gasten over de vloer zal krijgen die avond. Hij brengt filmische muziek samen met 12 strijkers, vijf blazers, een vierkoppig mannenkoor én een geweldige band. Echt iets om naar uit te kijken, dus.”  

Meer info: www.hetgrootverlof.be

Koen Renders, aka Spencer The Rover.

Geschreven op: 10 juli 2018 in: kijken en luisteren
Geschreven door: Wilfried Jans

Praktisch

vrijdag 13 juli 2018
Oude Markt | Leuven
Waar
Oude Markt
Leuven
Wanneer
vrijdag 13 juli 2018 van 19:00 tot 23:30
Organisatie
vzw Leuvenement
vrijdag 20 juli 2018
Oude Markt | Leuven
Waar
Oude Markt
Leuven
Wanneer
vrijdag 20 juli 2018 van 19:00 tot 23:30
vrijdag 27 juli 2018
Oude Markt | Leuven
Waar
Oude Markt
Leuven
Wanneer
vrijdag 27 juli 2018 van 19:00 tot 23:30