Feest in de Bib

In de Bib Leuven en haar filialen

Driewerf hoera voor Jane Austen

In het najaar schakelen de Vlaamse bibliotheken een versnelling hoger. Ook in Leuven: op zaterdag 14 oktober kan je naar Feest in de Bib, dit jaar een dag rond de fenomenale Britse schrijfster Jane Austen.

Jane Austen wist het tweehonderd jaar geleden al: ‘De dame of heer die geen plezier vindt in een goede roman moet wel ondraaglijk dom zijn’- ‘The person, be it gentleman or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid.’ Om je in de juiste sfeer te brengen, trakteert de bib je op lekkere biscuits, of kan je naar een oer-Britse high tea met scones, cream en heerlijke Engelse thee. Wie wil, kan met z’n gezin plaatsnemen in het fotodecor: een professionele fotograaf vereeuwigt je gekleed als een lady of gentleman uit de tijd van Austen. En voor wie meer wil weten over de schrijfster en haar tijd is er een boeiende lezing. Natuurlijk is er ook feest voor de kinderen.

In de Kinderbib lezen voorleesoma’s en -opa’s voor uit Engelse klassiekers, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je kan er knutselen, een potje dammen of schaken, of het typisch Britse charades spelen. Passeer zeker ook eens langs de silhouetknipster: een schaarkunstenaar knipt in een oogwenk jouw silhouet uit zwart papier. Zo heb je meteen een souvenir dat in de tijd van Jane Austen erg in de mode was.


Geschreven op: 29 september 2017 in: gratis, festival, literatuur

Praktisch

zaterdag 14 oktober 2017
De Bib Leuven | Leuven
Waar De Bib Leuven
Leuven
Wanneer zaterdag 14 oktober 2017 van 00:00 tot 23:59
Organisatie De Bib Leuven