Drie maal raak bij Cie Tartaren

Cie Tartaren is een Leuvens sociaal-artistiek gezelschap met oog voor actuele sociale thema's.

Maar liefst drie voorstellingen kunnen de komende weken dankzij Cie Tarteren bijgewoond worden. Het Leuvens sociaal artistiek gezelschap fungeert daarbij als gastheer en ontvangt collega-gezelschappen én brengt zelf een eigen productie. Alle opvoeringen vinden plaats in 30CC/Wagehuys.

OP DE KORREL
De spits wordt op woensdag 16 mei afgebeten door Action Malaise, dat 'Petit Espace' brengt. “Dat is een voorstelling van regisseur Ivan Vrambaut”, vertelt Leen Van Nunen van Cie Tartaren. “We kennen Ivan al geruime tijd, hebben in het verleden reeds eerder met hem samengewerkt. Deze voorstelling dateert van vorig jaar en werd vooral in zijn thuisstad Brussel getoond. Ivan wilde ze graag hernemen. Zes diverse spelers brengen zeven scènes die handelen over dagdagelijkse ongemakken in en rond grootstad Brussel. Het is een stuk met heel veel humor, een geestige voorstelling die veel toestanden op de korrel neemt.”

JONGERENVOORSTELLING CTRL+ESC
Op woensdag 30 mei staat een bijzondere avond op het programma. Tutti Fratelli brengt dan 'CTRL+ESC'. “Tutti Fratelli is het gezelschap dat opgericht werd door Reinhilde Decleir. Zij brengen nu hun allereerste jongerenvoorstelling. De spelers zijn allen zeventien, achttien of negentien.” 'CTRL+ESC' brengt het verhaal van een jong, nieuw korps dat zich gevormd heeft en dat de dagen van gisteren controleert op onderhuidse tekens en blinde vlekken. Zij zijn de nieuwe politie.

TARTAREN AAN ZET
Als sluitstuk van de serie voorstellingen spelen de Tartaren op 1, 2 en 3 juni zelf 'Begoocheling'. “Dit stuk gaat over hoe nieuwkomers, die nog geen vijf jaar in België zijn, proberen hun dromen te realiseren. Hoe ze minder of meer moeite hebben om ingang te vinden, te integreren en gelanceerd te raken. Cie Tartaren laat de nieuwkomers aan het woord, peilde naar hun dromen en naar de verwachtingen die de maatschappij heeft. Wordt hun verhaal een ontgoocheling of een succes?

'Begoocheling' vindt zijn oorsprong in de actualiteit: migratie en nieuwkomers zijn niet uit het nieuws weg te slaan, waarbij een felle discussie woedt over hoe omgegaan moet worden met nieuwe inwoners, welke plaats en kansen ze moeten krijgen.

Geschreven op: 07 mei 2018 in: kijken en luisteren
Geschreven door: JVB

Praktisch

woensdag 30 mei 2018
30CC/Wagehuys | Leuven
Waar
30CC/Wagehuys
Leuven
Wanneer
woensdag 30 mei 2018 van 20:00 tot 21:30
Prijs
10 euro
Organisatie
Tutti Fratelli
vrijdag 01 juni 2018
30CC/Wagehuys | Leuven
Waar
30CC/Wagehuys
Leuven
Wanneer
vrijdag 1 juni 2018 van 20:00
zaterdag 2 juni 2018 van 20:00
zondag 3 juni 2018 van 15:00
Prijs
10 euro
Organisatie
30CC
woensdag 16 mei 2018
30CC/Wagehuys | Leuven
Waar
30CC/Wagehuys
Leuven
Wanneer
woensdag 16 mei 2018 van 20:00 tot 20:30
Prijs
10 euro
Organisatie
Cie Tartaren vzw