De Grote Belgische Dansvitrine in STUK Leuven

Aanstormend talent - Dansen, dansen, dansen!

Tijdens 'De Grote Belgische Dansvitrine' in STUK Leuven kan je beginnend danstalent bewonderen.

Hou jij van dans? Dan is STUK - House for Dance, Image & Sound de place to be! Op zaterdag 15 december krijg je maar liefst tien dansoptredens voor de prijs van één tijdens ‘De Grote Belgische Dansvitrine’.

De Dansvitrine is een idee van Danspunt ter ondersteuning van nieuw talent. Na een coachingstraject met toonaangevende professionals uit de danswereld gaan de eigen projecten van amateurdansers, circusartiesten en pas afgestudeerde makers in première. Samen ontdekken ze het podium en het publiek en tonen ze hun choreografisch talent. Verwacht veelzijdigheid, eigenzinnige samenwerkingen en dans, dans en nog eens dans. 

Beeld uit 'One- T(w)o' ​van Frédérique Dom

Beeld uit 'One- T(w)o' van Frédérique Dom

Tien keer tien minuten dans

Er staan tien voorstellingen op het programma van tien minuten. Wat kan je verwachten? Een kennismaking met de choreografen geeft je een idee: 

  • Bert Vanden Berghe - A Departure from Thought: geschoold als circusartiest danst Bert zich een weg op zoek naar een nieuwe definitie van de handstand.
  • Eric Steyaert en Christine Soenen - RED/ROOD: Twee vijftigplussers die hun amateurwerk heel serieus nemen. En iets met rood.
  • Eva March (Yellow Collective) We do not know how to dance: Kunnen niet-dansers die de dansmicrobe te pakken hebben, samen een groepsdans maken?  
  • Farina Myr en Joost Van Duppen - Umbra...where our revolt begins: Licht, geluid en beweging krijgen een centrale plaats. Wat zijn de mogelijkheden als je ze samenbrengt?
  • Frédérique Dom (Danscompagnie On the Move - Dansstudio Cirkels) - One- T(w)o: Frédérique verlengt en kneedt haar choreografie om zich er helemaal in te verdiepen.
  • Hazel Lam To the Lighthouse: een solo met durf, internationale allures en een vleugje circus.  
  • Isa Laurent - ‘(Beyond) the polars: een spel met Isa’s lichaam als medium, een lichaam dat zich duidelijk manifesteert.
  • Joeri Verbesselt en Yu Wan-Lun Tableau Vivant: een experimentele dans van twee onafhankelijke kunstenaars, tussen intuïtie en relatie.
  • Karolien Heyndrickx Lost in space: wat doet ruimte met een lichaam? Ga samen met Karolien op reis doorheen haar eigen lichaam.
  • Maxime Membrive (De Genoten) - Heroes: Maxime heeft een eigen stijl, hij brengt een mix van fysiek en zintuigelijk theater: dans, circus, poppenspel en mime.

Beeld uit 'We do not know how to dance' van Eva March

Geschreven op: 07 december 2018 in: kijken en luisteren
Geschreven door: Silke Castro

Praktisch

zaterdag 15 december 2018
Kunstencentrum STUK | Leuven
Waar
Kunstencentrum STUK
Leuven
Wanneer
zaterdag 15 december 2018 van 16:00 tot 18:30
zaterdag 15 december 2018 van 20:00 tot 22:30
Organisatie
Danspunt vzw