De beste UiT-tips voor de maand juli

Met zoveel te doen in Leuven is het soms moeilijk kiezen. Hoe plan je die agenda efficiënt vol met leuke events en activiteiten? De tips van UiT in Leuven maken je leven al iets gemakkelijker.

TIP 1: Zomer van M

M Leuven is the place to be deze zomer. De plek voor kinderen, kunstliefhebbers, concertgangers, boekenwurmen, afterwork-relaxers en zomerbar-fanaten in Leuven.

Meer info over het programma

TIP 2: Beleuvenissen

De Beleuvenissen zijn terug! Elke vrijdag tussen 8 en 22 juli kan je gratis genieten van
muziekoptredens op de mooiste pleinen van Leuven met Flip Kowlier, Clement Peerens, Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD), Vive la fête, Zornik en nog zoveel meer.

Meer info over het programma

TIP 3: Stelplaza

Van 30 juni tot en met 26 augustus wordt de Stelplaats een bruisende zomerse plaza.

Dans, eet, drink, en geniet van dinsdag tot donderdag met jonge chefs, Belgische collectieven, lokaal talent en internationale DJ’s.

Meer info

TIP 4: Fandorp Red Flames

Op 10 juli staat het hele land in #flametime, want de Red Flames gaan naar het EK Vrouwenvoetbal .

Supporters kunnen afzakken naar het Martelarenplein waar een heus fandorp staat. Volg de wedstrijden op groot scherm en live radio met MNM en StuBru.

Er zijn ook randactiviteiten zoals een pannakooi, voetbaldarts en een obstacle run. En de Bondgenotenlaan is trouwens voor de gelegenheid een ‘Walk of Flame’.

Meer info

TIP 5: Zomerfilms

Al jaren een echte zomerhit! Cinema ZED serveert opnieuw de beste zomerfilms op exclusieve locaties in Leuven. Op zaterdag moet je op de Velodroom, op woensdag vind je de filmzaal telkens op een andere locatie in de stad

Meer info


TIP 6: Hapje‑Tapje

Hapje‑Tapje brengt al het lekkers van de Leuvense restaurants bij elkaar. Geniet van culinaire proevertjes op het gastronomisch parcours. De Grote Markt heet voor eventjes de 'Grand Place Gourmande’ en traditiegetrouw is er de biermarkt en de barmannen en ‑vrouwenrace.

Meer info 

TIP 7: Zomer van Sint‑Pieter

Tot en met eind augustus kan je van dinsdag tot en met vrijdag tijdens tussen de middag even iets anders gaan. Zomer van Sint-Pieter heeft maar lieftst 34 klassieke concerten op het programma staan. De schouwburg ontvangt je om kwart over twaalf met open armen. 

Meer info 

TIP 8: Zomerdorpen

Onze tip voor kinderen die graag bouwen, stretchen en relaxen, klimmen of de hiphop-vibes in zich hebben of willen ontdekken. De vier zomerdorpen hebben het allemaal. Kom gewoon langs. Het is gratis en inschrijven is niet nodig.

1. Timmerdorp op de Philipssite van 6 juli tot en met 10 juli
2. Yogadorp in GC de Bosstraat van 25 juli tot en met 31 juli
3. Klauterdorp aan HAL 5 van 8 augustus tot en met 14 augustus
4. Streetville in de gemeenteschool Wijgmaal van 22 augustus tot en met 28 augustus

Meer info

TIP 9: Leuven Zingt

Voor ambiance moet je op zaterdag 23 juli op de Oude Markt zijn. Samen de grootste hits zingen, uit volle borst zonder remmingen. Sfeer verzekerd.

Meer info

TIP 10: BURn Festival

BURn pakt op 23 juli uit met een fantastische line up met lokale en internationale hiphoppers. Met o.m. Dikke, Marie Lou, Chardy, Kida Kids en nog veel meer.

Meer info

TIP 11: Rollerparade 

Cruise op 6 en/of 20 juli (ook nog op 3 augustus) door de Leuvense straten op rollerblades of op een skateboard. Je hebt de keuze tussen een kleine (8km) en een grote tour (15km). Start en finish liggen aan het Martelarenplein. 

Meer info

TIP 12: Zomer in Bib Leuven 

Elke woensdag van juli stalt de Bib Leuven het leesterras uit aan de speeltuin op het Sint‑Lambertusplein in Heverlee. Vlei je neer en kom genieten van een strip, boek of magazine. Voor wie het graag wat actiever houdt zijn er leuke volksspelen. En ook in de Bib van Kessel‑Lo kan je ook terecht op het leesterras. 

Meer info

TIP 13:  M‑IDZOMER

Het eigenzinnige muziek‑ en cultuurfestival M‑IDZOMER vindt dit jaar plaats van donderdag 28 tot en met zondag 31 juli 2022 in de tuin van M. Volgens Mike Naert van Het Depot (brein achter de schermen) is het één van de beste line‑ups ooit in de tuin van M Leuven. En uiteraard komt ook Kapitein Winokio terug voor M‑idzomer for Kids.

Meer info

Geschreven op: 06 juli 2022 in: gratis, kijken en luisteren, doen, bezoeken