Cultuurtips voor de maand oktober

UiT in Leuven geeft je elke maand tips voor een culturele uitstap. Welke tentoonstelling moet je gezien hebben? En voor welke dans- of theatervoorstellingen zijn er nog tickets? Concerten vervolledigen het rijtje.

TIP 1: Start ticketverkoop Rode Hond

Het beroemde kinderkunstenfestival vindt pas plaats in november - van donderdag 5 november tot en met zondag 8 november  - maar de ticketverkoop start op woensdag 7 oktober. En je weet dat tickets altijd snel de deur uit gaan. Dus neem lekker ouderwets pen en papier, bekijk het programma en reserveer je plaatsjes. Nu je kinderen nog een maand in bedwang houden ....

MEER INFO 

TIP 2: Twee grote expo's ON THE MOVE & Thomas Demand

In museum PARCUM in de Abdij van Park kan je nog tot en met 6 november in de expo 'ON THE MOVE' de verhalen ontdekken van mensen die door de eeuwen heen op pad gingen. Waarom gaan mensen op reis? En wat hopen ze te vinden? In alle religies is reizen een belangrijk en wederkerend thema. De expo neemt je op tocht langs religieuze wegen, heilige reisgezellen en bedevaartsoorden.

M Leuven haalt een klepper uit de hedendaagse kunstwereld binnen. De Duitser Thomas Demand presenteert ''HOUSE OF CARD'. Het is een overzicht van zijn uiteenlopende benaderingen ten op zichte van architectuur. Tegelijkertijd toont deze tentoonstelling de verwantschap tussen Demands projecten en die van andere kunstenaars of architecten zoals Martin Boyce, Arno Brandlhuber, Caruso St John en Rirkrit Tiravanija. 

MEER INFO

MEER INFO 

TIP 3: Theater met Spinoza of Gekken & Specialisten 

Moeilijke opdracht om theatervoorstellingen te kiezen als tip voor de maand oktober, dus ga zeker nog eens snuisteren in onze UiT-agenda. Je vindt er ook de voorstellingen van Het nieuwstedelijk, fABULEUS en Cie Tartaren. 

Spinoza - 14/10 om 20:00 - 30CC/Minnepoort

Spinoza leeft en is brandend actueel. Naast zijn bevlogen en rationeel onderbouwde boodschap van vrede, vrijheid en openheid staat een man van vlees en bloed, heen en weer geslingerd tussen eenzaamheid, vrijheid, strijd en verzet. 

Gekken en specialisten - 15/10 om 20:00 - 30CC/Schouwburg 

De voorstelling gaat over een conflict tussen een vader en zijn zoon , die na lange tijd is terug gekomen uit de oorlog. Ook deze keer zet het gezelschap Toneelhuis & tibaldus samen met een grote groep getalenteerde acteurs in op een muzikale benadering van tekst, barstensvol spelplezier, humor en fantasie.

MEER INFO

MEER INFO 

TIP 4: een concert van Charlotte Adigéry of Anstatz Der Maschine?  

Muziekliefhebbers sprongen een gat in de lucht toen deze zomer concerten opnieuw mogelijk waren. Onder meer Het Depot zorgt voor een top-najaarsprogramma. Gezellig je eigen bubbel! 

Charlotte Adigéry - 16/10 om 19:00 en  22:00

WOW - wat een talent is deze jonge vrouw! Haar krachtige soulstem gaat hand in hand met strakke electrobeats. Muziek om een coronaproof feestje op te bouwen.

Ansatz Der Maschine - 29/10 om 20:00

De naam alleen al spreekt tot de verbeelding: Ansatz Der Maschine. De indietronicamuzikant - nog z'n mooi woord - Mathijs Bertel stelt zijn nieuwe plaat voor. 


MEER INFO

MEER INFO 


TIP 5: films uit een andere wereld 

De organisatoren moesten in de lente het jaarlijkse Afrika Filmfestival annuleren. In de zomer konden ze voorzichtig weer van start gaan met enkele openluchtfilms in Tweebronnen. Maar vrijdag 9 oktober is het eindelijk zo ver: de openingsfilm van de speciale editie van het Afrika Filmfestival. Nog tot en met 18 oktober wordt de crème de la crème van de Afrikaanse film geserveerd. 

MEER INFO 

Dit is maar een fractie van het cultuuraanbod in Leuven. Kijk dus zeker op de UiT-agenda voor meer inspriratie. 

Je kan je ook inschrijven voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.  

Foto's: Michel de Pourq, Phile Deprez,Thomas Demand, Embassy VII.a, 2007

Geschreven op: 30 september 2020 in: gratis, kijken en luisteren, doen, bezoeken, UiT met kinderen
Geschreven door: UiT

Gerelateerde artikels