5 zomerse tips voor boekenliefhebbers

Deel je passie voor boeken met anderen met deze 5 UiT-tips voor zomers leesplezier

Tip 1: Boek Lokal gaat digitaal 

De zomer inzetten doen we met een literair feestje. Boek Lokal gaat op zondag 21 juni digitaal met toffe boekenactiviteiten. Zo is er een speciale editie van de boekenkamer met cabaretier, tv-maakster, Japanliefhebster en schrijfster  Paulien Cornelisse. En de dag eindigt met een leesclub over het boek ‘Kindertijd ’ van de Deense Tove Ditlevsen. The Guardian omschrijft het alvast als een meesterwerk.

BEKIJK HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

Tip 2: Herontdek Paul van Ostaijen al wandelend

De voorbije maanden werd ‘Bezette Stad’ van Paul van Ostaijen van onder het stof gehaald en tegen het licht van een Besmette Stad gehouden. Dat van Ostaijen meer is dan ‘Boem-Paukeslag’ of ‘Visserkevis’ kan je ontdekken tijdens een wandeling door de Paul van Ostaijenlaan. Aan meer dan 30 gevels hangen tekstfragmenten op leistenen plaatjes.

MEER INFO

Tip 3: Nieuwe leeskring in de BIB

De BIB zette op 3 juni haar deuren terug open voor het publiek. Tijd om ook het nieuwe werkjaar voor te bereiden, zoals een nieuwe leeskring. Lees je graag een goed boek en wil je je ervaringen daarover ook met andere lezers delen? Laat het weten, want vanaf september start de nieuwe leeskring.

MEER INFO

Tip 4: Plan een traag leesmoment

Wel zin maar geen tijd om te lezen? Hol jij ook zo achter die to do-lijst aan? Het multitasken eindelijk eens ‘on hold’ zetten? Concentreren lukt echt niet? Wel dan is het tijd om te gaan ‘Slow Readen’. Slow Reading Leuven plant maandelijks een traag leesmoment. Noteer alvast 16 juni in je agenda.

MEER INFO

Tip 5: Fijnste leesplekjes in Leuven

Het kan opnieuw: met een boek de openbare ruimte inpalmen. Op een bankje in het park, of aan de rand van het water en zelfs op een gezellig terras genieten van een goed boek. Leuven Leest verzamelde voor jou de leukste leesplekjes in de stad.

MEER INFO

Foto’s: Jose Pablo Garcia, Klaartje Proesmans, 30CC, Leuven Leest

Geschreven op: 13 juni 2020 in: gratis, vrije tijd, kijken en luisteren, doen
Geschreven door: Leuvengirl