5 winteractiviteiten voor een gezellige kerstvakantie

UiT in Leuven selecteerde de fijnste activiteiten voor hele fijne kerstvakantie in Leuven.

TIP 1: Digitale Eindejaarscorrida

Zin om te lopen? Loop 4, 8 of 12 km in Leuven aan de hand van de app Strava. De deelnemers die de mooiste tekeningen lopen (route op plattegrond) winnen 100 euro voor de aankoop van sportmateriaal bij lokale handelaren. Meer info vind je hier.

TIP 2: De verhaaljagers

Ga met je bubbel op jacht en ontdek 6 gekke verhalen in Leuven. Elk vertelsel wordt voorgedragen door een bekende Vlaming waaronder burgemeester Mohamed Ridouani en radiomaker Tom De Cock.

TIP 3: Leuven Bells

Tijdens de eerste wintereditie van 'Leuven Bells' kun je tot 3 januari 2021 dagelijks (kerst)klokken horen. De Beiaardiers Philippe Beullens, Eddy Mariën, Luc Rombouts en Marc Van Eyck spelen afwisselend op alle Leuvense beiaarden. 

TIP 4: Winterse wandelingen

Leuven is de plek bij uitstek als je zin hebt in een potje wandelen. UiT in Leuven raadt de lichtjeswandelingen en de nachtwandeling aan. Krijg je niet genoeg van wandelen? Op Visit Leuven staan nog een hele reeks winterwandelingen. 

TIP 5: Leuvense musea

Momenteel loopt er een grote solotentoonstelling van de Duitse kunstenaar Thomas Demand. De expo biedt een overzicht van zijn uiteenlopende benaderingen van bouwen uit de afgelopen vijftien jaar. Daarnaast laat Museum Parcum in Heverlee je kennismaken met de rijkdom aan geneesheiligen in Vlaanderen.

Corona 

Je vindt alle informatie over de coronamaatregelen in Leuven op www.leuven.be/corona

Geschreven op: 25 december 2020 in: doen, bezoeken
Geschreven door: Marco Vanheerentals