5 top-theater-tips voor thuis

De Leuvense theaterzalen blijven nog even dicht. Geen nood, want met deze 5 theatertips wordt je eigen stek een heuse cultuurtempel voor theater, comedy en dans.

Tip 1:  Podium aan Huis

Via Podium aan Huis kan je dans, opera en theatervoorstellingen vanuit je huiskamer bekijken. Je vindt er o.m. ‘ Groupe Diane’  en  ‘Gesprek met de Regen’ van Het nieuwstedelijk en ‘Liefdesverklaring’,  ‘dUB’  en  ‘Popcorn’  van fABULEUS . Zo hoeven we onze eigen theatermakers niet helemaal te missen.
Het begint bij het verhaal van een jonge kerel. Het is 1980. Hij kaapt een lijnbus en eist radiozendtijd. Naïef idealisme in een tijdperk dat wordt getekend door economische crisis, bijzondere wetten en indexsprongen. Dreiging uit het oosten en protest, gewapende actie en geweld. Dertig jaar...

Tip 2:  Coté Jardin – de online editie

Geen Coté Jardin in de Abdij van Vlierbeek op 22 april. Maar wel een online editie via Facebook. Het wordt een coole namiddag met héél wat leuke luister-, doe- en kijktips om te genieten van natuur en cultuur in je eigen kot. Vergeet ook zeker je creaties niet te delen via #30ccleuven.

MEER INFO

Tip 3:  Een avondje met Jan Jaap van der Wal

De nieuwste show van Jan Jaap van der Wal in 30CC is uitgesteld naar een latere datum. In afwachting kan je zijn vorige shows, ‘Schoon’ en ‘De Nieuwe Belg’ , geheel gratis herbeleven via Live Comedy TV.

MEER INFO 

Tip 4: DIY dans- en theateropdrachten

Geen fysieke cursussen dans en drama op dit moment. Om jullie artistieke drive en creativiteit te blijven stimuleren publiceerde Wisper op zijn website wel enkele dans- en theateropdrachten. 

MEER INFO

Tip 5: Theater Stereo 

De Theaterether is dé podcast voor elke theaterliefhebber. Vier jonge theaterfanaten voeren er elke maand fijne gesprekken over de theateractualiteit en nemen een kijkje achter de schermen. Beluister zeker ook aflevering 9 over ‘Zero for Conduct’ van fABULEUS .

Ook Het nieuwstelijk verzamelde al het audiowerk en bundelde het op de website. Als muziektheatergezelschap hebben ze natuurlijk een uitgebreide selectie. 

MEER INFO over Theaterether 

MEER INFO over Het nieuwstedelijk

Foto’s en video: fABULEUS, Het nieuwstedelijk en  30CC

Geschreven op: 18 april 2020 in: gratis, vrije tijd, kijken en luisteren, doen
Geschreven door: Leuvengirl